Arbeidere fjernet propanflasker og evakuerte bygget da flammene tok tak i yttervegg

Arbeidere på stedet tok selv raskt grep da dramatikken oppsto i et industribygg på et anleggsområde. Etterpå bisto de brannvesenet som kjentmenn på stedet.

Publisert

Nødetatene rykket fredag formiddag ut til Alna etter melding om brann i et industribygg i Alf Bjerckes vei, ifølge politiet, som meldte om brannen like før klokken 11.30.

Vakthavende hos Oslo brann- og redningsetat opplyste til VårtOslo like etter at flere enheter fra brannvesenet var sendt til stedet og akkurat hadde kommet frem, men at de fortsatt ventet på tilbakemelding fra sine mannskaper.

Uoversiktlig situasjon

– Situasjonen er fortsatt noe uoversiktlig. Dette er i tilknytning til et anleggsområde, sa operasjonsleder Bjarne Pedersen i Oslo politidistrikt få minutter senere.

Oslo 110-sentral meldte klokken 11.47 på X/Twitter at flammene hadde tatt tak i en yttervegg. Da var fire brannbiler på stedet og ytterligere ressurser på vei.

Idet klokken nærmet seg 12.00 opplyste politiet at brannvesenet meldte at de hadde kontroll på brannen, men fortsatt jobbet med å få full oversikt.

Spredningsfaren skulle på sin side være begrenset.

Forsøkte å slokke selv

Brannvesenets siste oppdatering forteller at arbeiderne i bygget agerte raskt da veggelementet begynte å brenne.

Arbeiderne ringte nødnummeret 110 og varslet om brannen. De hadde selv forsøkt å slokke brannen, fjernet propanflasker og evakuert bygget. 

Arbeiderne bisto så som kjentmenn i bygget for brannvesenet, som en drøy time etter at det først ble meldt om brannen, kunne opplyse om at den var slokket like etter klokken 12.30. 

Like før klokken 14.00 meldte også politiet at de hadde gjort seg ferdige på stedet, og at det opprettes sak på forholdet.

TIPS OSS:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS