Skøytebanen i Spikersuppa er foreløpig stengt frem til lørdag 8. desember. Foto: Bymiljøetaten/Oslo kommune

Skøytebanen i Spikersuppa er stengt. Kommunen sliter med å få lagt is

Norges mest populære skøytebane er stengt inntil videre. Oslo kommune sliter med tekniske problemer og får ikke lagt is i Spikersuppa.

Publisert

— Vi beklager til alle skøyteglade som hadde planlagt å bruke isen, og vi jobber med å løse problemet så raskt vi kan, sier presseansvarlig Monica T. Olsen i bymiljøetaten.

Det var daværende byrådsleder og senere mangeårig president i Norges skøyteforbund, Rune Gerhardsen (Ap), som ivret for en skøytebane i Spikersuppa. Samme år som OL på Lillehammer, i 1994, fikk Gerhardsen til en avtale med kioskkjeden Narvesen. Avtalen gikk ut på at kjeden fikk ha Narvesen-reklame i isen, mot å stå for driftskostnadene.

Spikersuppa

  • Kommunen overtok ansvaret for plassen i 1889.
  • Arkitekt Arnstein Arneberg utarbeidet senere en plan for området, med blant annet dagens speilbasseng som på vinteren er skøytebane.
  • Vannspeilet ble anlagt i 1956, bekostet av Christiania Spigerverk, og fikk av den grunn det folkelige kallenavnet «Spikersuppa».

 

Ble kalt for Narvisen

På folkemunne ble skøytebanen i hjertet av Oslo sentrum selvfølgelig raskt døpt om til "Narvisen". Nå er sponsoravtalen forlengst over. Men fortsatt er det gratis for alle å gå på skøyter i Spikersuppa. Og Strøksforeningen Studenterlunden slår fast at 24 år etter åpningen, er Spikersuppa Norges mest populære skøytebane.

Hvis du ikke har egne skøyter, kan utstyret leies ved skøytebanen. Prisen er 120 kroner dagen for et par leide skøyter. Folk kan også få slipt sine egne skøyter i paviljongen ved skøytebanen. Bymiljøetaten håper skøytebanen åpner om en drøy ukes tid.

— Det er grunnet en teknisk feil isen i Spikersuppa dessverre holdes stengt inntil videre. Isflaten er foreløpig stengt for all aktivitet frem til lørdag 8. desember, skriver bymiljøetaten på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS