buss for t-bane
– Alle som skal reise bør vurdere om de kan benytte alternative reiseruter eller sykle i perioden 18. mai og til 3. september. Skal du reise bør du beregne god tid.

Buss for bane fra 18. mai og til september på den østlige delen av T-banelinja

Det blir buss for bane på den østlige delen av linje 2, 3 og 4 fra 18. mai. Slik erstatter buss T-banen fra 18. mai.

Publisert

Stengingen av T-banen skjer i forbindelse med oppgradering og påkobling av nytt spor, ny bro og ny tunnel mellom Hellerud og Brynseng og resten av T-banenettet. Det settes inn buss for bane på linje 2 og 3 fra 18. mai til og med 3. september, mens linje 4 erstattes med buss mellom Helsfyr og Ryen fra 18. til og med 29. mai.

– Alle som skal reise bør vurdere om de kan benytte alternative reiseruter eller sykle i denne perioden. Skal du reise bør du beregne god tid, sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Tilrettelegger for sykkel

Samtidig som T-banen er stengt på linje 2 og 3 benytter Sporveien anledningen til å bytte skinner og strømskinner på linje 2, samt at det på sju stasjoner langs linje 3 skal minskes avstand mellom tog og plattform.

– Særlig i uka fra mandag 22. mai blir det mange reisende med buss for bane. Det kan da oppstå noe kø og ventetid, sier Johansen.

Bymiljøetaten tilrettelegger for sykkelbruk langs T-banelinjene, blant annet ved merking av sykkeltraseer og pop-up sykkelverksteder.

Slik erstatter bussen T-banen.
Slik erstatter bussen T-banen.

Slik erstatter buss T-banen

  • 2b og 2E erstatter linje 2

T-banens linje 2 erstattes med buss i hele perioden fra 18. mai til 3. september. Det settes opp to busslinjer. Linje 2B kjører Helsfyr – Ellingsrudåsen via Tvetenveien og Tveita, mens linje linje 2E kjører Helsfyr – Ellingsrudåsen via E6 og første stopp Skjønnhaug.

  • 3B erstatter linje 3

T-banens linje 3 erstattes med buss 3B mellom Helsfyr og Bøler T fra 18. mai til 3. september.

Fra Bøler er det gode byttemuligheter til for eksempel linje 76 som kjører via Skullerud til Mortensrud.

  • 4 E og 4B erstatter linje 4

T-banens linje 4 erstattes med buss fra 18. til 29. mai. Det settes opp to busslinjer i tidsrommet hvor T-banen er stengt. Linje 4B kjører mellom Helsfyr og Ryen. Linje 4E kjører direkte mellom Jernbanetorget og Leirskallen

På grunn av tilgang til verksted på Ryen er det mulig for linje 4 å kjøre Ryen – Bergkrystallen i perioden. Fra 30. mai kjører T-banen igjen til Bergkrystallen.

Powered by Labrador CMS