Koronapandemien rammer hotellene i Oslo hardt.
Koronapandemien rammer hotellene i Oslo hardt.

Oslos hoteller sliter med færre gjester enn normalt

Reiselivsnæringen i Oslo sliter og hotellene rammes hardt med et belegg på 30 prosent. — Det er bekymringsfullt med tanke på hva som skal skje etter sommeren, sier hotellrådgiver Peter Wiederstrøm.

Publisert

Tallene er hentet fra Wiederstrøm Hotel Consulting, som har sett på hotellstatistikk fra 13 norske byer. Det er Oslo, Bergen og Gardermoen som opplever kraftig svikt i antall hotellgjester.

Hotellene på Gardermoen har bare hatt et belegg på rundt 15 prosent, Oslo-hotellene litt over 30 prosent og hotellene i Bergen på 50 prosent.

— Det er bekymringsfullt med tanke på hva som skal skje etter sommeren. Når fellesferien er over, og nordmenn på hotell forsvinner i stor grad. Hvordan vil det bli med forretningstrafikk og kurs/konferanse da, spør Peter Wiederstrøm i Dagens Næringsliv.

Høyere belegg i mindre byer

Hotellene i Haugesund, Kristiansund, Bodø, Trondheim, Stavanger og Kristiansand har hatt større belegg i de første 14 dagene av årets juli måned sammenlignet med samme tid i fjor.

I Kristiansand har hotellene hatt et belegg på 95 prosent, etterfulgt av Bodø med 95 prosent og Lillehammer og Kristiansund med 90 prosent.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS