Oskar Marvik fra Norge under VM i Oslo i oktober 2021.
Oskar Marvik fra Norge under VM i Oslo i oktober 2021.

Bryte-VM: Oskar Marvik fra Sportsklubben 09 tapte i kvartfinalen

Oskar Marvik (26) fikk det tøft i kvartfinalen i VM i bryting i Serbia mandag. «Tåsenplogen» tapte 1-5 mot litaueren Mantas Knystautas.

Publisert

Knystautas ble nummer ti i OL i fjor. Marviks håp om en bronsekamp er at Knystautas tar seg til finalen til fordel for Amin Mohammadzaman Mirzazadeh fra Iran. Da får nordmannen en mulighet for rekvalifisering onsdag.

Oskar Marvik tapte for Knystautas også tidligere i sommer.

Fikk første poeng

Marvik kom best i gang mot litaueren selv om det var mye stillingskrig på midten av matta. Etter 90 sekunder fikk Marvik det første poenget.

Med 2.15 minutter igjen måtte Marvik ned i parterre, og litaueren klarte to ruller og gikk opp i 5-1-ledelse, som han beholdt ut kampen.

Marvik slapp unna kvalifiseringskamp og gikk rett til åttedelsfinalen, og der høvlet han over sin amerikanske motstander Cohlton Schultz med sterke 5-0. Marvik hadde god kontroll kampen igjennom, og mot slutten handlet det mest om å beholde roen og hindre at Schulz fikk inn en kontring.

Det virket som om Marvik hadde bra kontroll på kneet som har voldt ham problemer siden juli og som gjorde at han først ble skadefri og VM-klar i siste liten.

Marvik tok bronse i fjorårets VM på hjemmebane i Oslo.

Powered by Labrador CMS