Politipatruljene fikk det hektisk natt til fredag.

Svært travel natt for politiet: Våknet av et smell, stakk fra stedet og kvinne og mann til sykehus

Oslo-politiet fikk mildt sagt mye å henge fingrene i natt til fredag.

Publisert

Politiet avsluttet torsdagskvelden med meldinger om et mulig masseslagsmål, som ikke lenge etter midnatt ble meldt å være ordensforstyrrelse mellom to grupperinger som hadde barket sammen.

Det tok imidlertid ikke mange timene før nye politimeldinger begynte å tikke inn igjen.

– Vet ikke bakgrunnen

– Politiet fikk melding om hendelsen fra AMK cirka klokken 01.50. Vi gjør kriminaltekniske undersøkelser i leiligheten, men den operative innsatsen for øvrig er avsluttet, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt noen timer senere.

Da hadde politiet rykket ut til en oppgang i Colletts gate etter melding om voldshendelse i en leilighet, som endte med at en mann ble kjørt til sykehus med lettere skader.

– De involverte, per nå to personer, kjenner til hverandre fra før, men vi vet ikke bakgrunnen for hendelsen på nåværende tidspunkt. Fornærmede har fått behandling på sykehus og er ikke alvorlig skadet, fortsatte Hekkelstrand.

«Ingen er pågrepet i saken, men vi har navn på blokka som vi jobber videre med», oppsummerte politiet.

Kraftig slagsmål

I Møllergata ble en mann pågrepet etter en voldsepisode, mens en kvinne ble kjørt til sykehus med bruddskader i en fot som politiet undersøker hvordan oppsto.

«Det var mange folk og uoversiktlig da vi ankom stedet, men det har vært et slagsmål med flere involverte», slo politiet fast.

– Pågrepne er en mann i starten av 20-årene. Kvinnen med bruddskader i en fot er i starten av 30-årene. Det er noe uklart hvordan skadene oppstod, men det har vært et kraftig slagsmål, så vi oppretter sak og etterforsker den videre, sa operasjonsleder Hekkelstrand.

Smell og store skader

Klokken 03.38 ble det opplyst at en person hadde våknet av et smell på utsiden av blokka i Dalehaugen og varslet politiet.

«På utsiden stod en bil med airbags utløst. Sjåføren hadde krasja delvis inn i husveggen og stod utenfor. Sjåføren var godt beruset og blir tatt med til arresten. Ingen personskade», var operasjonssentralens konklusjon.

Knappe tre kvarter senere kom meldingen om at en bil hadde fått store materielle skader etter å ha kjørt i autovernet ved Radiumhospitalet på Ring 3.

Med mistanke om ruskjøring, ble sjåføren kjørt til legevakt både for blodprøve og behandling av lettere skader mens bilen ble tauet vekk, og Ring 3 åpnet for fri ferdsel.

Stakk fra stedet

Også like før klokken bikket 06.00, endte en sjåfør på E6 ferden i avkjøringen til Etterstad, rett etter Vålerengtunnelen. To menn som befant seg i bilen stakk fra stedet.

«En årvåken patrulje har funnet de to som var i bilen. De ble lokalisert ikke langt unna åstedet. De fremstår ikke skadet, men vi undersøker eventuell ruspåvirkning hos sjåføren», oppsummerte operasjonssentralen.

Sjåføren viste seg å være beruset og hadde heller ikke gyldig førerkort. Politiet fulgte opp med prøvetaking. Trafikken ved Vålerengtunnelen kunne gå videre som normalt etter at bilen var tauet vekk tidlig på morgenen.

Powered by Labrador CMS