Blir været bra, blir det svært folksomt på St. Hanshaugen i år. Foto: Aleksander Eriksen

I år blir det uteservering på St. Hanshaugen 17. mai

Uteserveringen på St. Hanshaugen er sikret de neste tre årene. I månedsskiftet april/mai åpner Utendørs opp serveringen av mat, drikke og kultur på toppen av haugen.

Publisert

På tampen av utesesongen i fjor, den 11. august, åpnet Utendørs uteserveringen på St. Hanshaugen. Tilbudet var da lenge etterlengtet, men siden serveringen kom så sent i gang, holdt den åpent i bare en måneds tid. Nå har uteserveringen fått fornyet kontrakten i tre nye år med bymiljøetaten.

Det betyr at St. Hanshaugen får uteservering på haugen på 17. mai for første gang på flere år, til glede for bydelens innbyggere.

– Vi vil søke om å få utvidet arealet til et stort 17. mai-event, sier markedssjef for Utendørs, Sven Erik Brastad.

Lars Joachim Kvernrød Hagen er daglig leder av Utendørs. I år ønsker han forslag til tiltak uteserveringen kan støtte økonomisk. Foto: Nordic festivals

Norges flotteste beliggenhet

– Vi gleder oss til å fortsette å utvikle konseptet Utendørs. Vi er sikre på at dette er Norges flotteste sted å ha en uteservering og har masse kule planer for serveringen, sier daglig leder i Utendørs, Lars Joachim K. Hagen.

På grunn av den treårige kontrakten ønsker folkene bak uteserveringen å gjøre en del permanente endringer foran årets sesong.

– Vi skal blant annet bygge en ny bar. I tillegg vil vi gjøre noen utbedringer på møbleringen og interiøret, sier Hagen.

10 prosent av overskuddet til lokalmiljøet

I anbudsrunden lovet Utendørs at 10 prosent av overskuddet skulle gå til et miljøtiltak for lokalmiljøet på St. Hanshaugen.

– Vi håper at gjestene våre kan hjelpe oss med å bestemme hva 10 prosent av overskuddet skal brukes på, sier Lars Joachim K. Hagen.

Årets pris på en halvliter er ennå ikke bestemt, ifølge markedssjef Sven Erik Brastad, men det vil bli noen fornyinger i mattilbudet, som skal være enkelt, men av god kvalitet. I tillegg vil det også bli en mer tettpakket arrangementskalender ved uteserveringen enn i fjor.

Fra Simple Jonnys Easy Jazz Bands konsert i fjor. Også i år skjer det mye hos Utendørs. Foto: Aleksander Eriksen

Trilletirsdag for småbarnsforeldre

– Vi så i fjor at folk likte godt at det skjedde ting hos oss. Derfor vil vi utvide tilbudet og sørge for at det oftere er noe som skjer. Det er viktig at vi har et bredt spekter av arrangementer, slik at alle kan finne noe de liker. Vi har et nytt konsept vi kaller trilletirsdag. Da inviterer vi alle småbarnsforeldre til å trille innom og nyte sola. Vi har tross alt plass til mange barnevogner, sier Lars Joachim K. Hagen.

Utendørs åpner dørene så snart alt er på plass og det er varmt nok i luften.

– Vi jobber så fort vi kan for å få alt på plass. Det er bare å følge med på vår Facebook-side for mer konkret informasjon om når vi åpner, sier Hagen.

Powered by Labrador CMS