Det kan bli kaldt for de som har tenkt seg ut i Oslo i helgen.

Politiet med advarsel før kuldehelg i Oslo: – Du er ekstra sårbar når du drikker alkohol

Nå er det helg, og du skal kanskje på en liten fest eller ut på byen? Da er det ekstra viktig å ta vare på hverandre, nå i det kalde været.

Publisert

I det kalde været kommer politiet nemlig med oppfordringer om å ta ekstra godt vare på hverandre ute på byen eller på fest i hovedstaden. 

– Ta hensyn til kulden i utelivet! Det er snart helg, og flere skal kanskje på fest eller ut på byen. Det er meldt veldig kaldt vær, skriver nettpatruljen til Oslo politidistrikt på sine Facebook-sider fredag ettermiddag.

– Spesielt viktig

Politiet minner om å kle deg godt med varme klær.

– Du er ekstra sårbar når du drikker alkohol. Ikke etterlat venner alene i kulden. Ta vare på hverandre. Sørg for at du og vennene dine kommer dere trygt hjem. Det er spesielt viktig når det er kaldt, skriver de videre. 

– Kjør etter forholdene

Men kanskje du skal en tur ut av Oslo i helgen og har planer om å kjøre en tur?

Da må du være obs på at det flere steder er problemer å komme seg frem på grunn av snømengdene, ifølge Oslo-politiet, som har flere råd å dele.

– Det kan være ekstra utfordrende om det skulle oppstå stillestående kø eller om du får motorstopp i kulda. Vi minner derfor om disse tipsene om du skal kjøre langt, heter det før følgende tips følger: 

– Lad opp telefonen. Lad opp batteriet på elbilen. Fyll opp drivstofftanken. Ha med mat og drikke. Ta med nødvendig medisin. Pakk med varme klær og pledd. Og som alltid: Kjør etter forholdene, bruk bilbelte, kjør rusfri og vær oppmerksom, skriver politiet på Facebook.



Powered by Labrador CMS