KFUM Oslo vant mot Sarpsborg søndag.

KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier: – Fortjent

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2-0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var viktig for oss å prestere i dag og holde nullen. Her er marginene knallharde å få på sin side. I dag var det akkurat det som skjedde, og da fortjener vi poeng, sa KFUM-trener Johannes Moesgaard til TV 2.

KFUM feiret sin første seier i Eliteserien. Klubben spiller sin debutsesong på Norges øverste nivå etter opprykket forrige sesong.

Klubben har tidvis imponert i innledningen av sesongen og unngikk tap mot både HamKam og KBK. Tirsdag røk de imidlertid på sesongens første nederlag med 1-3 hjemme mot Strømsgodset.

Skuffer

Sarpsborg fortsetter på sin side å skuffe. Klubben står med ett fattig poeng etter sesongen fire første runder. Det endte med knepne tap for både Viking og Odd før det ble uavgjort mot Fredrikstad i forrige runde.

– Vi lykkes ikke i å omsette vårt spillemessige overtak i sjanser. Vi blir hardt straffet, sa Sarpsborg-trener Stefan Billborn til TV 2.

Litt over kvarteret var spilt da KFUM straffet et uoppmerksomt hjemmelag hardt. Robin Rasch snappet opp et upresist Sarpsborg-innkast og spilte Nuñez gjennom. Under press hamret sistnevnte inn kampens første mål.

Mønstercontring

En mønstercontring tre minutter på overtid av førsteomgangen resulterte i kampens andre. KFUM-keeper Emil Ødegaard satte perfekt i gang da han fant Nuñez i bakrom. Målscoreren fant Dahl foran mål, og han fikk en enkel jobb med å sette 2-0.

– Det er en ellevilt god contring av KFUM, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Dahl skulle satt 3-0 fem minutter etter hvilen, men greide ikke å treffe mål. Da endte det med tomålsseier.