Oslo 20240416. Strømsgodsets trener Jørgen Isnes snakker med TV2 etter 3-1 seieren i eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og Strømsgodset på Intility arena.Foto: Lise Åserud / NTB
Godset-trener Jørgen Isnes fikk med seg tre poeng mot gamleklubben KFUM tirsdag kveld.

Eks-trenerens nye lag senket Kåffa, som gikk på årets første serietap

KFUM Oslo ble hardt straffet av Strømsgodset på hjemmebane og gikk på sitt første eliteserietap med 1-3 tirsdag kveld.

Publisert

Godset vant relativt komfortabelt etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

KFUM så ut til å få et lite temposjokk i åpningen av begge omganger og brukte noe tid på å etablere spill.

Gode Godset-stoppere

Allerede etter seks minutter satt også den første scoringen for Godset da et fint angrep ble avsluttet med at Eirik Ulland Andersen plasserte ballen i mål på pasning fra Marko Farji.

«Kåffa» så ut til å få tenning av baklengsmålet, og vertene tok grep og fikk satt Strømsgodset under stadig press. 

Hjemmelaget vant en rekke dødballer, men uten å omsette det i scoring mot de solide midtstopperne Gustav Valsvik og Jesper Taaje.

– Må hjem og se video

– Vi ryker i de viktigste fasene. Vi spiller dem lave nesten hele kampen, og det er klasseforskjell med ball, sa KFUM-trener Johannes Moesgaard til TV2.

– Men du ser litt det som Fredrikstad og Godset har i det å forsvare egen boks og ikke gi bort mål når vi jakter 2-2. Vi må hjem og se litt på video av hvordan man er mannfolk der det skal avgjøres. Vi må lære fort, for det blir for lett å score på oss, mente Kåffa-treneren.

Nådeløst

Man fikk en følelse av at KFUM nærmet seg utligning, men i stedet scoret Godset i det 42. minutt da vertenes kaptein, Robin Rasch, headet ballen tilbake i eget felt fra presset posisjon. 

Logi Tómasson vippet ballen unna Momodou Njie og skjermet den til Stengel, som avsluttet kvikt og smart i nærmeste hjørne.

Oslo 20240416. KFUM Oslos Emil Ødegaard i eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og Strømsgodset på Intility arena.Foto: Lise Åserud / NTB
Strømsgodset ble ett par nummer for store for KFUM og Emil Ødegaard.

– Vi er litt for lave litt for lenge, og så klarer vi ikke å ta vare på ballen. Men 2-0 må vi si oss fornøyd med, sa Stengel til TV 2 i pausen.

KFUM-spillerne mente tilsynelatende at 2-0-målet burde ha vært annullert for en høy fot på Tomasson.

– Jeg tør ikke å gå inn ordentlig når foten hans er så høy, sa Njie.

Heftig press

Etter sidebytte skapte Godset to store sjanser i åpningsminuttene, men KFUM skulle igjen spille seg gradvis til et overtak. Simen Hestnes tok ansvar og hamret ballen inn i lengste hjørne etter 65 minutter.

Scoringen tente en gnist hos KFUM-spillerne, og Sverre Sandal kom nær utligning få minutter senere. 

Deretter vartet Per Kristian Bråtveit opp med en kjemperedning som sørget for fortsatt Godset-ledelse.

KFUM hadde slått tilbake og sikret uavgjort både mot HamKam og Kristiansund, men klarte det ikke i sin tredje eliteseriekamp tross et vedvarende press den siste halvtimen.

I stedet skulle Stengel punktere kampen etter 85 minutter. Han ble perfekt frispilt av Andersen og scoret på returen etter at Emil Ødegaard stoppet det første skuddforsøket.

Til helgen skal KFUM spille borte mot Sarpsborg. 28. april får Kåffa omsider spille på egen hjemmebane på Ekeberg. Da kommer Brann på besøk.

Powered by Labrador CMS