I juni var flere biler involvert i en større trafikkulykke på strekningen mellom Operatunnelen og Vålerengatunnelen.
I juni var flere biler involvert i en større trafikkulykke på strekningen mellom Operatunnelen og Vålerengatunnelen.

Halvering av antall drepte i trafikken i september - færrest i Oslo så langt i år

I september omkom seks personer i trafikkulykker her i landet, noe er under halvparten sammenlignet med samme måned i fjor. Møre og Romsdal og Oslo er fylkene som kan vise til laveste tall hittil i år.

Publisert

I fjor døde 13 personer i septembertrafikken. Dermed er årets antall mer enn en halvering, viser de foreløpige ulykkestallene fra Statens vegvesen.

Etter tredje kvartal har likevel totalt 97 omkommet på veiene i landet, noe som er 31 flere enn i de ni første månedene i 2021 og i samme tidsrom i 2020.

Bekymret for tiden som venter

– Etter en tung vår og sommer med mange dødsulykker, er septembertallene mer som vi har sett dem de siste årene, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen i en pressemelding.

Tre menn og tre kvinner – en av dem et barn – omkom i september, og Ranes er bekymret for den kommende høstferien.

– Vi går inn i en krevende tid med mørke, glatte veibaner, mye regn og noen steder også frost og snø. Nå er det spesielt viktig å holde oppmerksomheten på veien. Sikkerhetsmarginene er mindre enn ellers, understreker hun.

De fleste trafikkdødsfallene har skjedd i Viken, der 20 har omkommet hittil i år. I andre enden av statistikken finner vi Møre og Romsdal og Oslo der to personer i hvert fylke har mistet livet på veiene så langt i år.

Utforkjørings- og møteulykker dominerer statistikken, mens det er en fordobling i antall døde i ulykker i samme kjøreretning.

Powered by Labrador CMS