Grünerløkka studenthus i ligger i bygget som også er kjent under navnet "Siloen". Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) bygget om den gamle siloen til studentleiligheter i 2001.

Flere norske studenter får hybel i Oslo. Færre utenlandske etter koronapandemien

Til tross for at myndighetene har åpnet grensen for utvekslingsstudenter, har Universitetet avlyst muligheten for å dra på utveksling til Oslo. Det betyr 1.700 flere hybler til studenter som er i byen.

Publisert

1.700 flere norske studenter får plass i studentboligene til Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) sammenlignet med i fjor, skriver Aftenposten.

— I år (juni til august) hadde vi rundt 2.500 ledige studentboliger å tildele. Av disse vil inntil 300 studentboliger gå til ­internasjonale studenter etter avtale, skriver Gunn Kirsti Løkka, boligdirektør i SiO, i en epost til avisen.

15 prosent har studentbolig

— I fjor var det rundt 2.000 internasjonale ­studenter på avtale som fikk studentbolig, skriver Løkka.

71 prosent av alle studenter leier bolig, og rundt 15 prosent av dem har tilgang på studentbolig.

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener det viktigste er at hyblene blir fylt opp. Ifølge studentbolig­undersøkelsen fra i fjor manglet det 14.351 boliger for å nå målet om en dekningsgrad på 20 ­prosent.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS