Hva mener Oslo-velgerne?

Marianne Westbye Foto: Privat
Marianne Westbye Foto: Privat

— Oslos eldre bygårder må bevares, mener Marianne Westbye (53)

� Organisasjoner som formidler lokalhistorie burde få mer støtte, og politikere burde innføre momskompensasjon for vedlikehold av eldre bygninger, sier Marianne Westbye (53), styreleder ved Grünerløkka Historielag.

Navn: Marianne Westbye
Alder: 53
Bosted: Grünerløkka
Aktiv med: styreleder i Grünerløkka Historielag, seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet og styreleder i borettslaget Toftes gate 43.

Hva burde Oslos politikere fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side,
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Jeg venter spent på Oslos nye kulturminnemelding. Her håper jeg politikerne velger å lytte godt til de innspillene de har fått. Grünerløkka består av en unik arbeider- og industrihistorie som jeg mener det er viktig å ta vare på og formidle til fremtidige generasjoner. Vi kan derfor ikke finne oss i at det blir stående bygg og lokaler som eierne ikke rehabiliterer, slik som Halléngården i Thorvald Meyers gate 59. Den ble fredet av Riksantikvaren i 2008, men blir satt i stand først i år. 

— Så må man utvide støtteordningene til frivillige lag som formidler lokalhistorien. Vårt fokus på formidling til barn og unge har vist seg å være en stor glede for alle, og slikt burde man gjøre mer av. Ellers burde vi ha en bedre kommunal støtteordning for vedlikehold av eldre bygårder. Hva med å for eksempel innføre momskompensasjon for vedlikehold av gamle murgårder? Det ville ha hjulpet mange!

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Vi har fått et bedre miljø, en grønnere by. Dette gjelder for eksempel sykkelveier og beboerparkering. Det er også flott at murbyggene i Oslo har fått et eget ressurssenter – MurbyenOslo. Dette hjelper borettslagene når vi trenger råd og veiledning om vedlikehold.

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Jeg skulle ønske at Grünerløkka opplevdes som et trygt sted å bo for alle generasjoner. At det er trygge skoleveier, hyggelige parker, flere gode treffsteder tilgjengelig for alle og ryddige gater.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Mitt favorittsted må bli på Grünerløkka, den lille oasen som ligger ved Foss skole og Akerselva - St.Pauli Biergarten. Her er det en avslappet atmosfære og et sted vi gjerne går innom en formiddag eller en lun sommerkveld. Samarbeidet de har med Paulus sykehjem som ligger i samme bygget er enestående!

Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg

Powered by Labrador CMS