Sett fra sidelinja

Også toppscorer Jesper Öhrvall ville være med på målfesten mot Vålerenga. Her gratuleres han etter å ha satt inn kveldens femte mål for hjemmelaget. Foto: Bjørnar Morønning

Vålerenga ishockey ble for små

Nå venter Narvik, Lørenskog og Comet i kvalifiseringa. Laget er i form. Vi veit hva vi kan. Alt står på oss.

5-1. Kjenn litt på det resultatet.  5-1. Det er ikke bare en stor seier, det er attpåtil mot sjølveste Vålerenga i sesongens siste kamp. Det er litt vanskelig å si om det er denne eller seieren mot Oilers som er størst denne våren, men dét er et luksusproblem.

Vårsesongen har stadig gått litt bedre for Grüner. Bortsett fra et og annet arbeidsuhell, har spillet satt seg gradvis. Nå ga det virkelig resultat også, og bare for å gjenta det: vi rundspilte Vålerenga.

Sett fra Sidelinja

Pål Trautmann Olerud følger Grüner ishockey og skriver en ukentlig kommentar om lagets opp- og nedturer.

Kanskje var det noe som lå i kortene? At dette skulle bli dagen da breddelaget på hjørnet av Schleppegrells gate og Malmøgata skulle ta rennefart, hoppe opp og bite storebror i leggen. For det var virkelig det som skjedde.

En rettferdig storseier

Skulle det væra mulig for Grüner å tukte Vålerenga i noen perioder? Absolutt.

Klare spilleforlengelse? På en god dag, kanskje.

Seier? Neppe.

5-1? Akkurat.

Dette var både en storseier og en rettferdig storseier. Mikkel Wik leverte nok en storkamp i mål, og forsvarsrekka satt. Framover var vi effektive, noe som bekrefter at angrepet har blitt flere hakk farligere i løpet av innspurten.  Ni spillere sikret seg poeng i dag, og det sier litt hvordan bredden har kommet Grüner til gode.

Ikke imponerende serieresultat

Spesielt hyggelig var det å se Kristian Kucera få god uttelling og Vojtech Zouneks opplegg til de to første Grüner-målene. Vi har kanskje ingen storscorer, selv om Jesper Öhrvall for all del har tegnet seg for 32 poeng.

For oss er det en ekstra trygghet i å ha flere som kan ta offensivt ansvar i stedet for å avhenge av en enkelt spiller. På den andre sida av banen fungerte ingenting.

Vi avslutter seriespillet med 16 poeng. Det er helt ærlig ikke veldig imponerende over 45 kamper. Til sammenligning har Narvik tatt dobbelt så mange bare på hjemmebane. All julinga vi har fått de siste månedene har uansett gitt stadig bedre resultater, og det så vi mot Vålerenga.

Nå venter kvalifiseringa

Statistikken er, utrolig nok, på Grüners side.

Både Frisk-Asker i 2011/2012-sesongen, Tønsberg i 2013/2014-sesongen og Kongsvinger i 2014/2015 hadde tilsvarende mange poeng som Grüner har nå og overlevde kvalifiseringa.

De siste åtte årene er det faktisk bare tre lag som har rykket ned fra den øverste divisjonen vår. Da primært av økonomiske årsaker, heller enn det sportslige grunnlaget.

Borte i Garasjen klarte Manglerud Star å sikre seg den siste sluttspillplassen, og det er for vår del helt fint.

Nå venter Narvik, Lørenskog og Comet i kvalifiseringa. Laget er i form. Vi veit hva vi kan. Alt står på oss.

Nå gjelder det.

(Og vi har slått Vålerenga!)

Les flere Sett fra sidelinja.

Powered by Labrador CMS