Sett fra sidelinja

Grüners Kim Samuelson kan feire sammen med lagkameratene etter å ha scoret kveldens første mål for hjemmelaget mot Storhamar. Foto: Bjørnar Morønning
Grüners Kim Samuelson kan feire sammen med lagkameratene etter å ha scoret kveldens første mål for hjemmelaget mot Storhamar. Foto: Bjørnar Morønning

Getligaen bør fortsatt være litt Grüner-lilla i kantene til neste år også

Etter flere svake kamper har Morten Elveruds utvalgte klart å få opp trøkket framover på isen, og de tre siste kampene hadde vært anstendig kamper selv for etablerte Getliga-lag.

Etter seriebomba hjemme mot Stavanger Oilers forrige uke, er vi tilbake i hverdagen på Dælenenga. Den siste uka har gitt to nye nederlag, men mye morsomt angrepsspill.

En lang grunnserie er tre kamper fra å være ferdigspilt. Høyere intensitet og tettere kampprogram enn fra 1. divisjon har tatt på mannskapet, og fortsatt står årets viktigste kamper igjen.

Sett fra Sidelinja

Pål Trautmann Olerud følger Grüner ishockey og skriver en ukentlig kommentar om lagets opp- og nedturer.

Vi kan slå Narvik igjen

Mot Manglerud Star var det kamp helt inn til sluttsignalet gikk. Til å være en bortekamp, var det over all forventning. I tillegg var dette et oppgjør hvor Grüner klarte å heve seg utover kampen. Det har vært en mangelvare denne sesongen, så det er et positivt trekk å ta med seg.

Paradoksalt nok kan tapet ha gitt oss en bedre mulighet i kvalifiseringa. Etter denne ukas kamper har MS klatret til den viktige åttendeplassen som gir sluttspill, og henvist Narvik til kvalifisering. Som nevnt først, er det trolig til vår fordel. Vi har slått Narvik denne sesongen og kan få det til igjen med en skadefri tropp.

Middelhavsfarerne fra Vålerenga

Mot Storhamar hang vi med i to perioder før det raknet. Her var det nok en gang manglende effektivitet som ble utslagsgivende mot hedmarkinger som hadde mer å spille for enn Oilers. Storhamar netta da de hadde mulighetene og forsvarte seg godt, og da blir det tøft. Fair enough.

Etter flere svake kamper har Morten Elveruds utvalgte klart å få opp trøkket framover på isen, og de tre siste kampene hadde vært anstendig kamper selv for etablerte Getliga-lag. Det lover bra når det på tampen av sesongen ligger an til poengduell mellom Hans Jesper Öhrvall og Robin Olsen-Syversen om gullhjelmen.

Det er jo lov å håpe at lagformen med dette treffer skikkelig i siste hjemmekamp mot middelhavsfarerne fra Vålerenga.

Vi får se.

Fornyet kontrakt

Sesongen er snart over, lagene er slitne og vi vet fortsatt ikke med sikkerhet hvem den siste vi skal kjempe om ny plass i Getligaen er. Vi har hatt et spennende lag som har fått dårlig uttelling for mange av prestasjonene sin og som fortjener en ny sjanse i det gjeve selskapet. Kampen mot Storhamar viste det.

Så godt som samtlige spillere står uten kontrakt etter sesongslutt, og det vil være et stort tap for klubben å miste det potensialet som har bygd seg opp siden høsten i fjor. Såpass har laget fått til.

Framtida er fortsatt i det blå, men Getligaen bør fortsatt være litt lilla i kantene til neste år også.

Les flere Sett fra sidelinja...

Powered by Labrador CMS