Det blir byderby mellom Grüner og Manglerud/Star også neste år, etter at ishockeyforbundet bestemte at ingen lag rykker opp eller ned fra Getligaen foran neste sesong.

Koronautbruddet sikrer Grüner plass i hockeyens øverste divisjon også neste sesong

Årets ishockeysesong ble avlyst og ingen lag rykker opp eller ned. Dermed er Grüner sikret en ny sesong på øverste nivå.

Etter å ha havnet sist i grunnspillet var spenningen stor om Grüners iskrigere ville overleve i kvalifseringsspillet om å få spille i Get-ligaen også neste sesong.

Men før kvaliken kom i gang kom koronaviruset og skapte stor usikkerhet rundt avviklingen av resten av sesongen.

Torsdag ettermiddag avgjorde Norges ishockeyforbund å avlyse resten av sesongen. Samtidig ble det i et telefonmøte med klubbene bestemt å starte neste sesong akkurat som denne. Det vil si at ingen lag rykker opp eller ned foran neste sesong.

— Som forventet

— Dette var som vi hadde forventet. Ut fra vårt ståsted var det utenkelig, slik situasjonen utviklet seg, at vi ikke skulle spille på øverste nivå også neste sesong, sier daglig leder i Grüner ishockey, Trond Erik Larsen, til VårtOslo.

Han mener løsningen, når det ikke ble 12 klubbserie neste sesong, var den eneste mulige løsningen.

— Det hadde vært helt galt å gjennomføre kvalikspillet i august. Da kunne du ha opplevd at det var helt andre lag som spilte mot hverandre. Derfor var dette alt i alt det beste utfallet av saken, mener Trond Erik Larsen.

Også neste år blir det mulig å se eliteseriehockey i Grüner ishall.

For ishockeyforbundet var det viktigste for avgjørelsen hensynet til helheten.

— Vi måtte ta noen valg for hvordan vi skal starte opp igjen ishockeyen, etter koronaen, kommende sesong. Da handlet dette om hensynet til helheten. Vi har også sett til andre idretter og andre nasjoner før vi konkluderte med at kommende sesong starter opp på tilsvarende måte som sesongen 2019/2020, med de samme lagene i de samme divisjonene, sier ishockeypresident Tage Pettersen i en pressemelding.

Satser på en sesong til

Grüner-leder Trond Erik Larsen er klar for en ny sesong på øverste nivå, men han frykter hva koronaviruset kan skape av økonomiske problemer for den lille østkantklubben.

— Vi er klare for en sesong til, men jeg frykter at det kan bli med enda mindre økonomiske midler enn det vi har hatt til rådighet i år. Denne krisa gjør at det nok vil bli enda vanskeligere å tiltrekke seg sponsorer, enn hva tilfellet har vært i år, sier Larsen.

Usikkert er det også hvordan utbedringene av Grüner ishall vil bli. Her var det et krav for ishockeyforbundet om at blant annet publikumskapasiteten måtte økes får en eventuell ny sesong i Get-ligaen.

Powered by Labrador CMS