APs valgbod er råtung og solid. Og litt gammeldags. Foto: Hans Bastian Borg

Arbeiderpartiet: en solid, tung konstruksjon som er vanskelig å flytte på

Standen til Arbeiderpartiet fremstår litt som en gammal tanks. En svær stålkonstruksjon med utdatert teknologi.

Publisert

Standen ble laget til valget i 2009 og har siden den gang blitt brukt om og om igjen. Da den var ny, hadde den mye ny teknologi og skulle vise at partiet var nytenkende.

På den ene siden var det flatskjermer du kunne trykke på for å få informasjon om partiet, dag og natt. På den andre siden rullet motorisert reklame av seg selv. Nå er skjermene ødelagte.

Programvareoppdateringer har ikke latt seg gjennomføre under lagringen av jernklossen mellom valgene. I dag er disse derfor erstattet med plakater av sentrale politikere, litt lite stilig satt opp med gaffatape.

Har gjort en fin jobb

I sin tid var meningen at dette skulle være en installasjon, ikke bare en valgkampbod. I dag er den ikke kul nok og fremstår som en trafostasjon som det tyter folk med røde t-skjorter ut av.

Fredrik Mellem fremhever at trafoen er vanntett, at den tåler en støyt og at den har gjort en fin jobb i de ti årene de har hatt den.

– Før viste vi frem Arbeiderpartiet som moderne, nå viser vi vel mer gjenbruk, sier AP-medlem Fredrik Mellem, som vi finner ved trafoen. Han fremhever at mange blir nysgjerrige på standen, og at den faktisk trekker folk inn mot sosialdemokratiet og inn i den gode politiske samtalen.

Litt slitent

Konstruksjonen er så tung at den fraktes til Karl Johan med en kranbil.

Nå synger konstruksjonen på siste verset, men den skal videre. Et filmselskap har kjøpt den for å ha den med i en episode av tv serien okkupert.

Arbeiderpartiet har imidlertid lært noe av denne storsatsingen. I fremtiden får vi gjøre det enklere. Keep it simple, keep it stupid.

Les om flere av valgbodene på Karl Johan.

Arbeiderparti-mann Fredrik Mellem mener valgboden viser at partiet er opptatt av gjenbruk. Foto: Hans Bastian Borg
Personene som trekkes til valgboden til AP, kan vente seg en samtale om sosialdemokratiet. Foto: Olav Helland

Karl Johan – en valgbodstudie

Det er valgkamp. På Karl Johan setter de politiske partiene opp valgboder.

Vi er mer en middels nysgjerrig på disse arkitektoniske mesterverkene og vil tusle litt rundt på Karl Johan og finne ut av de ulike partienes tankegang bak «mesterverket» sitt. Deretter feller vi vår dom over valgbodene.

Powered by Labrador CMS