Det var allerede før nattens snøfall mye slaps og snø i gatene.

Flere linjer innstilt av sikkerhetshensyn: – Avhengige av at veiene blir brøytet for å kunne gjenoppta kjøring

Snøen skaper trøbbel for kollektivtrafikken i Oslos gater den første dagen i det nye året.

Publisert

«Nattens ekstreme snøfall fører til forsinkelser og innstillinger på samtlige linjer», meldte Ruter på sine hjemmesider mandag morgen.

Mange avganger er berørt.

Det er i Oslo-området gjeldende gult farevarsel om snø utsendt av Meteorologisk institutt.

– Mye snø og glatt føre

– Nattens kraftige snøfall påvirker kollektivtransporten. Det er flere busslinjer i Oslo og Akershus som har forsinkelser, og det er enkelte linjer som har innstilte avganger, bekrefter pressevakt Gro Feldberg Janborg i Ruter til VårtOslo mandag formiddag.

 – Det skyldes mye snø og glatt føre, som gir vanskelige kjøreforhold flere steder, legger hun til. 

Kjøreforholdene er utfordrende etter nattens snøfall.

– I dag er det fornuftig å beregne god tid, og å sjekke reiseplanleggeren, oppfordrer Ruters pressevakt. 

Midt på dagen er all kjøring på linje 21, 30, 31, 34, 37 og 54 innstilt inntil videre av sikkerhetshensyn av samme årsak.

– Linjene er innstilt av sikkerhetshensyn og er avhengige av at veiene blir brøytet for å kunne gjenoppta kjøring, sier Feldberg Janborg til nyhetsbyrået.

I en e-post til NTB klokken 19.20 mandag kveld skriver Ruter at busslinjene 21, 30, 31, 32, 34, 37 og 54 nå kjører igjen etter at det er gjort testkjøring av traseer for å vurdere trafikksikkerheten etter stans.

Reisegaranti 

Snø og føre gjør altså sitt til at det koordinerende kollektivtransportselskapet har utfordringer med å sørge for at bussene tar seg frem til oppsatt tid.

Listen over forsinkelser og innstillinger er lang mandag morgen.

Blir man mer enn 20 minutter forsinket fordi transportmiddelet ikke er i rute, kan man søke om å få refundert dokumenterte utlegg med inntil 750 kroner gjennom Ruters reisegaranti.

Powered by Labrador CMS