Politibil i sentrum innsatsleder Foto: Arnsten Linstad
Politiet rykket ut til melding om trusselsituasjon på Ammerud mandag kveld.

Følte seg truet da den andre holdt hånden i lomma: – Var redd for at personen hadde våpen

Politiet måtte gripe inn da en person på Ammerud følte seg truet av en annen person. Ifølge fornærmede var trusselen at den andre personen holdt en hånd i lomma. Senere viste det seg at det dreide seg om et ransforsøk.

Publisert

Rett etter klokken 19.30 mandag meldte politiet at de hadde kontroll over en angivelig trusselsituasjon på Ammerud.

– Det var først meldt om en person som følte seg truet av en annen person som hadde hånda i lomma, sier politiets operasjonsleder Roy Langengen.

Ny vending

– Denne fornærmede var redd for at personen hadde et våpen, forteller han.

Politiet fant ikke noe våpen ved visitasjon, og det skal heller ikke ha blitt sett noe våpen i forbindelse med hendelsen. Men så tok saken en ny vending.

Pågripes for ransforsøk

– Det viser seg å være et forsøk på å rane til seg bilen fra fornærmede. Dette sees i sammenheng med en kroppskrenkelse i en leilighet like i nærheten hvor gjerningspersonen var på vei bort i fra, sier operasjonsleder Langengen tirsdag klokken 20.48. 

– Da gjerningspersonen ikke fikk tak i en bil tok han T-banen. Vi påtraff gjerningspersonen på Risløkka etter søk. En mann blir pågrepet og den andre som var mindreårig blir kjørt foresatt. Politiet oppretter sak, sier operasjonslederen.

Powered by Labrador CMS