Ensomme eldre i Oslo skal få klippekort på ulike aktiviteter sammen med hjelpepleier. Foto/illustrasjonsbilde: Pixabay
Ensomme eldre i Oslo skal få klippekort på ulike aktiviteter sammen med hjelpepleier. Foto/illustrasjonsbilde: Pixabay

– Alternativt Oslo-budsjett viser hva som kommer: Høyre vil reversere utviklingen i velferden

Publisert

– Våre medlemmer har fått nok av renovasjon på anbud og utbetaling av skattebetalernes penger rett i lomma på velferdsprofitører.

Det rødgrønne byrådet har innført gratis kjernetid i aktivitetsskolen på 67 skoler. Denne politikken har vært et kjempeløft for mange barnefamilier i Oslo og et viktig bidrag til integrering, samhold, læring og utvikling.

Bare 1 av 4 elever benyttet seg av AKS ved enkelte skoler mens Høyre styrte byen. På de samme skolene benytter så å si alle elevene seg nå av aktivitetsskolen. Høyres politikk er å reversere ordningen med gratis kjernetid, slik de foreslår i sitt alternative Oslo-budsjett.

500 nye ansatte i hjemmetjenestene

De rødgrønne lovte før valget 500 nye ansatte i hjemmetjenestene. Løftet er fulgt opp med penger i budsjettet og vil gi byens eldrebefolkning bedre oppfølging og omsorg, noe som igjen gir de mulighet til å bo hjemme lenger. Høyre vil reversere dette og mener at flere ansatte i hjemmetjenesten ikke er en riktig prioritering ifølge sitt alternative budsjett. I stedet vil de ha nye kommersielle aktører inn i hjemmetjenestene og til å drive sykehjem.

Byrådspartiene og Rødt har blitt enige om nok et budsjett uten rammekutt til bydelene. Mens Høyre fortsatt hadde makta i byen var bydelene underfinansierte og fikk årlige rammekutt. I Høyres alternative budsjett slipes kjøttøksa på nytt. De vil gjeninnføre 300 millioner i rammekutt til bydelene og dermed gi mindre penger til viktige tjenester som blant annet barnehager, sosialtjenester, fritidstilbud for unge og hjemmetjenester.

Oslo Høyre er velferdsprofitørenes bestevenn

Da Høyre satt med makta tildelte de selskapet Veireno kontrakt for søppelinnhentingen i hele Oslo. Vi husker alle hva slags søppelkaos som rammet byen den perioden Veireno hadde ansvaret. De ansatte i selskapet jobbet opp mot 88 timer i uka, manglet grunnleggende verneutstyr og ble stuet inn på brakker der 170 personer delte en dusj og ett toalett. Byrådet måtte til slutt sørge for at Oslo kommune tok over både ansvaret for de ansatte i selskapet og for søppelinnhentingen. Utrolig nok vil Oslo Høyre reversere dette også. De foreslår at søppelinnhentingen igjen skal legges ut på anbud.

Oslo Høyre er velferdsprofitørenes bestevenn. De foreslår privatisering i form av salg eller konkurranseutsetting av to sykehjem, Boligbyggs eiendomsforvaltning, trikken, t-banen og praktbygget Myntegata 2. Videre vil de innføre en rigid bestemmelse om at ikke mer enn halvparten av nye barnehageplasser skal kunne drives av kommunen. De vil ha større innslag av midlertidig ansatte i kommunen og ønsker seg mer langturnus.

Det betyr noe hvem som styrer

Høyre har beskyldt det rødgrønne byrådet for å dra gullkortet og glemme morgendagen. Det absurde er at Oslo Høyre bruker nesten like mye penger. De bare bruker pengene helt annerledes. De vil blant annet bruke godt over en milliard kroner på å reversere en forholdsvis moderat eiendomsskatt.

Hadde Oslo Høyres alternative budsjett blitt vedtatt hadde det blitt nye runder med privatisering og konkurranseutsetting av kommunale tjenester. Våre medlemmer har fått nok av renovasjon på anbud og at skattebetalernes penger skal gå rett i lomma på velferdsprofitører. Fagforbundet Oslo mener at kommunale tjenester skal være kommunale.

Fagforbundet Oslo mener at det rødgrønne byrådet leverer på område etter område. Det betyr noe hvem som styrer. Det har Oslo Høyres alternative budsjett bekreftet.

Powered by Labrador CMS