Runa Lillegård har scoret sitt siste mål mot Vålerenga. Fremover blir det mål for Vålerenga.

Runa Lillegård (20) valgte Vålerenga fotball

Altaværingen har spilt hos byrival Lyn de siste 4 sesongene og har hatt en lei tendens til å score mot Vålerenga i flere av byderbyene.

Publisert

Totalt står Runa Lillegård med 22 mål på 56 kamper i Toppserien, fire av målene har kommet i lokaloppgjørene.

Det er nå historie og Runa gleder seg nå til å ta turen til Oslo øst.

– Det er mange ulike faktorer til at valget falt på Vålerenga. Valget vil gi meg en profesjonell hverdag i større grad, med veldig gode fasiliteter og gode spillere rundt laget. Jeg føler dette er et steg i riktig retning for min utvikling, og at jeg er klar for nye utfordringer. Nå ser jeg frem til å komme i gang med treninger og bli kjent med gjengen, sier hun ifølge Vålerenga fotball.

Ambisjonen er gull

– Ambisjonen må jo være å ta gull i Toppserien med Vålerenga og videre komme meg inn på A-landslaget, forteller den hurtige angriperen som ikke vil dvele over klubbskifte.

– Jeg kan forstå at Lyn-supporterne blir skuffet, men til slutt var jeg nødt til å gå for det valget jeg har størst tro på, forklarer hun.

Lynhurtig

Vålerenga har også stor tro på Lillegaard som har signert en kontrakt ut 2023.

– Vi kunne jo ikke unngå å legge merke til Runa de gangene vi har møtt Lyn, for å si det sånn. Hun er lynhurtig og passer sådan perfekt inn i den type angrepsspiller vi ønsket oss. Både Runa og Lyn har gjort en god utviklingsjobb, og vi vil selvfølgelig bidra til at Runa skal ta nye steg, forteller sportssjef Eli Landsem.

Powered by Labrador CMS