30 år gamle Rahavy Varatharajan fra Oslo (innfelt) ble funnet skutt og drept i en bil i Elverum 2. januar.

Spesialenheten skal undersøke drapet på Rahavy (30): – Har forpliktelser til å verne liv

På bakgrunn av opplysninger som har kommet frem i kjølvannet av at Rahavy Varatharajan (30) ble skutt og drept i Elverum, iverksetter Spesialenheten undersøkelser. Oslo-politiet har allerede måttet tåle hard kritikk.

Publisert

Spesialenheten for politisaker melder dette selv i en offentliggjøring på egne nettsider tirsdag, der de begrunner undersøkelsene de igangsetter etter eget initiativ med opplysninger fremkommet i media etter at 30 år gamle Rahavy Varatharajan fra Oslo ble drept i Elverum. 

Familien gikk selv ut med navn og bilde av Varatharajan etter at hun ble drept natt til 2. januar.

Den drapssiktede, Oslo-bosatte mannen som senere selv døde på sykehus etter å ha blitt funnet skadd i samme bil, hadde besøksforbud mot den 30 år gamle Oslo-kvinnen som ble brutt gjentatte ganger. 

De pårørende har gitt uttrykk for at de er dypt skuffet over Oslo-politiet. Den avdøde skal blant annet ha fått avslag om å få anvende voldsalarmOslo politidistrikt har selv varslet at de skal gå igjennom interne retningslinjer etter drapet.

«Spesialenheten vil ta kontakt med Oslo politidistrikt som er ansvarlig for saken som omhandler besøksforbud, for å innhente relevant informasjon og dokumenter. Det vil også bli innhentet dokumenter fra Innlandet politidistrikt som etterforsker selve drapssaken», heter det i meldingen fra Spesialenheten. 

I løpet av uke 3 forventer de at en eventuell beslutning om etterforskning vil foreligge.

«Staten har konvensjonsforpliktelser til å verne liv. Våre innledende undersøkelser skal altså gi grunnlag for en vurdering av om det er rimelig grunn til å tro at disse forpliktelsene kan være brutt, ved at politiets beskyttelsestiltak forut for drapet ikke var tilstrekkelig på en måte som innebærer straffansvar», skriver Spesialenheten.Powered by Labrador CMS