Politihuset på Grønland avbildet ved en tidligere anledning.

Protest utenfor politihuset i sprengkulda mot brudd på besøksforbud etter drapet på Oslo-kvinne

Generalsekretæren i Landsforeningen mot seksuelle overgrep satte seg ned utenfor politihuset i Oslo i en protestaksjon mot brudd på besøksforbud. Hun håper flere blir med neste fredag.

Publisert

Generalsekretæren i Landsforeningen mot seksuelle overgrep, Line Kolstad Rødseth, satte seg ned utenfor politihuset på Grønland med en plakat fredag ettermiddag, melder VG

I sprengkulda ble hun sittende til politihuset stengte.

– Jeg ønsker å gi voldsutsatte et ansikt, sier hun til VG.

– Det kommer bare flere drap

Rødseth sier drapet på Rahavy Varatharajan (30), som ble funnet skutt i Elverum, vekker enorm fortvilelse og frustrasjon. 

Rødseth sier til NTB at hun planlegger å sitte utenfor politihuset hver fredag framover. Hun håper flere slutter seg til henne.

– Det er fordi jeg ikke opplever at andre metoder fungerer. Det kommer bare flere drap. Jeg prøver å skape et skille, et stopp. En reell endring, sier Rødseth

Pårørende av Varatharajan har kritisert politiet etter at besøksforbudet den antatte drapsmannen hadde, var blitt brutt flere ganger.

Rødseth mener brudd på besøksforbud må få konsekvenser.

– Vi skal ikke måtte være redde for at det er drap som skal til for at det skal skje en ordentlig og reell endring, sier hun.

– Ikke til sjenanse

Aksjonen skjedde samme dag som det ble satt kulderekord i Oslo. I sentrum ble det målt under 20 minusgrader.

Oslo-politiet sier de har hatt god dialog med Rødseth.

– Hun forstyrrer ikke og er ikke til sjenanse for noen. Hun har også fått lov til å komme inn og varme seg litt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Døde av skuddskader

Obduksjonen av Rahavy Varatharajan (30), som ble drept i Elverum natt til tirsdag, viste at hun døde av skuddskader, ble det kjent fredag.

– Siktede, som døde på sykehus, døde også som følge av skuddskader, opplyste Roger Næss, leder for etterforskningsseksjonen ved Elverum politistasjon, i en pressemelding.

Pårørende er orientert, står det videre i pressemeldingen.

Borte etter sykehusbesøk

Det var like før klokken 22.00 mandag kveld at politiet fikk melding om at Varatharajan var blitt borte i forbindelse med et besøk på sykehuset i Elverum.

Under tre timer senere ble hun funnet skutt og drept i en bil ikke langt fra sykehuset. I samme bil ble den antatte gjerningspersonen funnet hardt skadd. Den 32 år gamle mannen døde senere av skadene.

Politiet opplyser at de i neste uke fortsetter arbeidet med å undersøke Varatharajans og siktedes bil, blant annet å lete etter eventuelle sporingsenheter på fornærmedes bil. De vil også gjøre avhør av flere vitner.

– Vitner har meldt seg

– Flere vitner har meldt seg, og noen av disse er eller vil bli kontaktet for å fortelle hva de har sett eller hørt, står det i pressemeldingen.

Varatharajans familie har rettet skarp kritikk mot politiet og kalt det «et varslet drap». Mannen som er siktet for å ha drept 30-åringen, var blitt ilagt besøksforbud, men han skal ha brutt forbudet ti ganger.

Den drepte kvinnen og siktede var kjærester i tre–fire måneder for et snaut år siden. De har begge adresser i Oslo.



Powered by Labrador CMS