En kvinne ble tidligere denne uken funnet død og en mann ble funnet hardt skadd i en bil i nærheten av sykehuset i Elverum. Mannen ble siktet for drap, men døde senere av skadene på sykehus.

Oslo-politiet skal gjennomgå interne retningslinjer etter drapet på Oslo-kvinne i Elverum

Politiet i Oslo sier de ikke vil uttale seg ytterligere om drapssaken i Elverum, men at de skal gjennomgå interne retningslinjer og se om de er blitt fulgt.

Publisert

Etter drapssaken har Oslo-politiet fått kritikk fra avdødes familie for oppfølgingen hun fikk. Mannen som er siktet for å ha drept kvinnen i Elverum, hadde blitt ilagt besøksforbud, men skal ha brutt forbudet ti ganger.

Kvinnen ba i fjor Oslo-politiet om å få voldsalarm, men fikk nei. Oslo-politiet mente at voldsrisikoen var lav.

«For å få hele håndteringen og alle sider av saken tilstrekkelig belyst, vil Oslo politidistrikt foreta en gjennomgang av saken. Både for å se på hva som kunne vært gjort annerledes og for egen læring i denne type saker», skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det var like før klokken 22.00 mandag kveld at politiet fikk melding om at kvinnen var blitt borte i forbindelse med et besøk på sykehuset i Elverum. 

Under tre timer senere ble kvinnen funnet skutt og drept i en bil ikke langt fra sykehuset. I samme bil ble den antatte gjerningspersonen funnet hardt skadd. Mannen døde senere av skadene.



Powered by Labrador CMS