Seksjonsleder Roger Næss (t.v.) og politiinspektør Henning Klauseie holdt pressekonferanse om drapssaken der en kvinne i natt ble funnet død og en mann hardt skadd i en bil i nærheten av sykehuset på Elverum. Mannen er siktet for drap. Begge har registrert bostedsadresse i Oslo.

Oslo-kvinne skutt og drept – siktet mann brøt besøksforbud en rekke ganger

Mannen som skal ha drept sin tidligere kjæreste, er dømt for trusler mot en annen ekskjæreste. I fjor brøt han besøksforbudet mot avdøde flere ganger. Både den avdøde og den drapssiktede har bostedsadresse i Oslo.

Publisert

Ifølge en fengslingskjennelse fra august 2023 hadde den drapssiktede 32 år gamle mannen brutt besøksforbudet overfor den nå drepte 30 år gamle kvinnen sju ganger siden april samme år, skriver VG.

Den drepte kvinnen og siktede var kjærester i tre-fire måneder for et snaut år siden. De har begge adresser i Oslo.

Den nå drapssiktede mannen oppsøkte bilen hennes og festet sporingsenheter på den fire ganger dette året. I retten hevdet han at han ikke visste at det var å bryte besøksforbudet.

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker, men løslatt 1. september.

Politiet har sperret av et området ved sykehuset i Elverum etter drapet natt til tirsdag. Både den drepte kvinnen og den antatte gjerningsmannen hadde skuddskader.

Det var blant annet opplysninger om besøksforbudet og bekymringer fra et familiemedlem som fikk politiet på Elverum til å reagere momentant da meldingen om at hun hadde forsvunnet fra et besøk på sykehuset i Elverum kom inn.

– Kom aldri tilbake

– Hun skulle bare ut en rask tur, men kom aldri tilbake, sa seksjonsleder Roger Næss ved etterforskningsseksjonen hos Elverum-politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Alarmen gikk nær umiddelbart hos politiet da meldingen om at den nå drepte kvinnen hadde forsvunnet under et besøk på sykehuset i Elverum. Under tre timer etter at meldingen kom inn, ble kvinnen funnet skutt og drept i en bil ikke langt fra sykehuset.

Politiet har sikret det de mener er drapsvåpenet. Våpenet ble funnet i bilen.

– Avdøde skulle ut og hente noe i en bil og ble borte lengre enn først antatt. I meldingen til politiet ble det gitt informasjon som gjorde at vi iverksatte søk med en gang, sa Næss.

Etterforskerne vil ha kontakt med vitner som har gjort observasjoner ved sykehuset i Elverum eller har sett en Audi E-tron i området i tidsrommet mellom klokken 21.30 og 01.30.

Kvinnens pårørende hadde tirsdag ingen kommentarer til saken, ifølge bistandsadvokat Pirashanthy Sivabalachandran.

Siktede alvorlig skadd

Den antatte gjerningsmannen ble funnet svært alvorlig skadd i samme bil. Han hadde også skuddskader, opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

– Det er mest nærliggende å tenke at han først har skutt kvinnen, før han har prøvd å ta sitt eget liv, sier politiinspektør Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

En kvinne ble i natt ble funnet død og en mann ble funnet hardt skadd i en bil i nærheten av sykehuset på Elverum. Mannen er siktet for drap. Begge var bosatt i Oslo.

Skadeomfanget er ikke opplyst, men politiet sier det er uklart om han «blir avhørbar». Han er fløyet til Oslo universitetssykehus for behandling.

– Min klient er til behandling på sykehus og jeg har ikke snakket med ham. Saken er fortsatt i en tidlig etterforskningsfase og jeg viser derfor til etterforskningsledelsen for eventuelle videre kommentarer om saken, opplyser mannens forsvarer, advokat Tore Müller Famestad, i en tekstmelding til NTB.

Flere besøksforbud

I 2017 ble han dømt for trusler og hensynsløs atferd mot en annen tidligere kjæreste, ifølge en dom NTB har lest og som VG også omtaler.

Han hadde over ettårsperiode år trakassert sin tidligere kjæreste, blant annet ved én dag å sende henne 82 tekstmeldinger i løpet av rundt tre og en halv time, samt spre intime bilder av henne til hennes venner og familie. I en av meldingene skrev mannen «Du skal dø for dette», ifølge dommen.

Han ble også dømt for å ha prøvd å påvirke kvinnen til å trekke anmeldelsen mot han. Dette tilsto han, og han ble dømt til 90 dager i fengsel. 45 av disse var betinget.

Åtte år tidligere hadde han fått ilagt besøksforbud mot samme ekskjæreste.





Powered by Labrador CMS