Ville unngå bråk og uro. Omstridt utelivs-aldersgrense ankes til lagmannsretten

Nylig slo en dom i Oslo tingrett fast at aldersgrenser ikke er ulovlig aldersdiskriminering. Diskrimineringsnemnda har nå anket dommen.

Publisert

Det bekrefter regjeringsadvokaten til VG.

For tre år siden kom Diskrimineringsnemnda fram til at et utested med 23-årsgrense drev ulovlig aldersdiskriminering. Utestedet Festiviteten på Hamar ble rammet av avgjørelsen og tok saken til retten.

I Oslo tingrett fikk utestedet i oktober fullt gjennomslag for sitt syn. Det har ført til at flere utesteder i Oslo igjen vil øke sine aldersgrenser.

– Vi leser anken og er trygge på en riktig behandling også i lagmannsretten, sier advokatfullmektig Trym Bjørndal Portvik, som representerer Festiviteten, til VG.

Vil unngå bråk og uro

Festiviteten har tidligere oppgitt at formålet med aldersgrensen på 23 år er at de har ønsket en viss type kunder for å unngå bråk og uro blant yngre gjester, samt økonomisk interesse.

Tingretten mente altså at dette var noe utestedet var i sin fulle rett til å gjøre.

Videre påpekte tingretten at personer som rammes av den aktuelle aldersgrensen, har andre utesteder å dra til fram til de blir gamle nok, og at aldersdiskrimineringen derfor har begrensede konsekvenser.

Powered by Labrador CMS