Oslos kirkeverge, Robert Wright, går av med pensjon etter ti år i stillingen.
Oslos kirkeverge, Robert Wright, går av med pensjon etter ti år i stillingen.

Robert Wright gir seg som kirkeverge i Oslo etter 10 år. — Det er med vemod jeg slutter

— Jeg har meldt fra at jeg ønsker å gå i pensjon. Jeg ser frem til å slippe ansvaret og disponere tiden friere, forteller Robert Wright. Oslos avtroppende kirkeverge har også en fortid som kulturbyråd i hovedstaden.

Publisert

Robert Wright ble ansatt som kirkeverge i Oslo etter Valgerd Svarstad Haugland, som gikk av i 2011. Kirkevergen har ansvaret for praktisk tilsyn med kirkebygninger og kirkegårder i byen. Før han ble kirkeverge var Wright leder av Det kirkelige fellesrådet i Oslo.

Gjennom hele livet har han vært aktiv i Kirken.

— Det er både med vemod og forventning jeg slutter som kirkeverge. Jeg ser frem til å slippe ansvaret og disponere tiden friere. Nå skal jeg bare påta meg de oppdragene jeg har lyst til å jobbe med, og være frivillig, sier Wright i en pressemelding.

— En sterk organisasjon

Når han nå går av, kommer avgangen etter en lang periode med store omveltninger internt i oslokirken.

— Det føles som et naturlig tidspunkt å slutte etter at vi har gjennomført en rekke organisatoriske endringer og fått på plass en ny ledergruppe. Jeg føler meg trygg på at min etterfølger overtar en sunn organisasjon. Vi har mange dyktige ansatte i sentraladministrasjonen og i menighetene, mener Wright.

Jostein Vevatne, leder av kirkelig fellesråd i Oslo, bekrefter at han har mottatt meldingen fra kirkevergen.

— Det er forståelig at Robert Wright ønsker å slutte etter ti år som kirkeverge. Han har vært en uredd leder som har gjort en stor og utrettelig innsats for Kirken i Oslo.

— Han har ledet en virksomhet med en svært stram økonomi og med et stort behov for omorganiseringer, sier lederen for Det kirkelige fellesrådet.

Lang fartstid fra politikk og næringsliv

Wright har også en fortid som mangeårig KrF-politiker i Oslo. Fra 1980 til 1995 var han innvalgt som bystyrerepresentant, og i løpet av denne perioden var han kulturbyråd i det borgerlige byrådet ledet av Michael Tetzschner (H).

Etter at Wright takket nei til gjenvalg i bystyret, fikk han et comeback som byråd for service- og organisasjonsutvikling under byrådsleder Erling Lae i årene 2000 til 2003.

Oslos avtroppende kirkeverge har også vært leder av Oslo KrF, vært generalsekretær i Energiforsyningens Lederforening og hatt ulike direktørstillinger i NHO, både sentralt og i Oslo og Akershus

Powered by Labrador CMS