Danserinne Camilla Spidsøe i Nasjonalballetten beveger seg i skulpturen «Skapning fra Iddefjord», laget av den amerikanske kunstneren Martin Puryear. Skulpturen står foran det nye det hovedbiblioteket i Bjørvika.

135 tonn kunst avduket utenfor Deichman Bjørvika

Skulpturen «Skapning fra Iddefjord» ble mandag avduket foran det nye hovedbiblioteket i Bjørvika.

Publisert

Det er den amerikanske kunstneren Martin Puryear som står bak den sju meter høye granittskulpturen foran Oslos nye hovedbibliotek i Bjørvika.

Det er ingen lettvekter som mandag ble avduket i hovedstaden. «Skapning fra Iddefjord» veier ikke mindre enn 135 tonn og er satt sammen av over 40 separate granittblokker fra Iddefjorden.

Koronafast i New York

– Jeg ville skape en hybridfigur i stein som kan oppleves både med øynene og gjennom direkte fysisk kontakt, har Puryear tidligere sagt til nettstedet Skulpturstopp.

Avduking av den sju meter høye skulpturen «Skapning fra Iddefjord». Skulpturen står på Anne-Cath. Vestlys plass foran det nye det hovedbiblioteket i Bjørvika.

Mandag ble skulpturen overrakt fra Sparebankstiftelsen DNB og Skulpturstopp til Oslo kommune, uten at kunstneren var til stede. 79-åringen sitter koronafast i sitt eget hjem utenfor New York, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS