Sluttavtalen mellom den voldsutsatte læreren Clemens Saers og Oslo kommune kommer opp til ny behandling i bystyret.

Sluttavtalen til den voldsutsatte lektoren Clemens Saers kommer opp for bystyret igjen. – En mulighet for rettferdighet

Saken til den voldsutsatte oslolæreren Clemens Saers får en ny behandling i bystyret etter at Rødt og de andre opposisjonspartiene ber om dette. – Det meste har gått feil i denne saken, sier Rødts gruppeleder Eivor Evenrud.

Publisert

Lektor Clemens Saers gikk til rettssak etter å ha blitt utsatt for vold fra en elev ved Oslo handelsgymnasium i 2014. Etter å ha tapt i to rettsinstanser, anket Saers til Høyesterett, hvor saken ble avvist. Også bystyret stemte nei til å gi moralsk og økonomisk støtte til Saers.

Før jul en gang kommer saken om sluttavtalen opp til ny behandling i bystyret, etter at opposisjonspartiene sammen med Rødt har bedt om dette, ifølge Dagbladet.

— Det meste i denne saken har gått feil

Gruppeleder for Rødt i bystyret, Eivor Evenrud, mener det er riktig å ga sammen medresten av opposisjonen for å få belyst saken på nytt. Hun er klar på at informasjonen fra byråd Inga Marte Thorkildsen var mangelfull sist bystyret behandlet saken.

— Det meste i denne saken har gått feil, sier Evenrud til Dagbladet.

Hun viser til at det etter skriftlig spørsmål fra Høyres skolepolitiske talsmann Mehmet Kaan Inan har kommet nye opplysninger i saken som bør forelegges bystyret.

— Helt uholdbart

Høyre-politiker Kaan Inan er godt fornøyd med å ha fått Rødt med på laget, slik at saken kan komme opp til ny behandling.

— Vi vedtok saken med mangelfull informasjon, og det er helt uholdbart, sier han.

Også Saers advokat, den profilerte John Christian Elden, er fornøyd med at bystyret nå behandler saken på nytt.

— Dette gir Saers en mulighet for rettferdighet, sier han.

Powered by Labrador CMS