Grüner hockey sjokkerte mange med 4-2 seier over Manglerud Star i treningskamp søndag. Her åpner Grüners Jens Jøsok Holstad scoringsballet. Foto: Christian Boger

Nykommer Grüner rystet eliteserierival MS: – Dette gir selvtillit, sier veteran Sebastian Skaar

Grüner Hockey er av mange sett på som den klare dumpekandidaten i årets eliteserie. Men nå sjokkerer lille Grüner med seier over byrival Manglerud Star i en treningskamp.

Publisert

— Dette smakte utrolig godt. Denne seieren gir oss troa på at det er mulig å overleve i eliteserien, sier Grüner-veteran, Sebastian Skaar, til VårtOslo rett etter matchen i Grünerhallen søndag kveld.

Foran treningskampen var det bare den mest innbitte Grüner-tilhenger som hadde trodd en seier var mulig. Da matchuret viste 60 minutter var sluttsifrene imponerende 4-2 i favør av Dælenenga-laget.

— Godt med skikkelig matching

Etter en førsesong hvor motstanden til nå har bestått av lag fra den neste øverste divisjonen, var søndagens match den første skikkelige pekepinnen på hvor Grüner står foran en lang og vanskelig sesong. Veteranback Skaar var godt fornøyd med det han så ute på isen.

Grüner-gutta viste ingen frykt mot mer meritterte MS-spillere. Her er Fredrik Hagberg Jørgensen farlig frampå, men MS-keeper Eric Frøberg redder. Foto: Christian Boger

— Jeg føler at vi har god kontroll og at vi aldri blir satt skikkelig under press av en motstander som i utgangspunktet skal være bedre enn oss, sier Skaar.

Etter en traurig første periode var det først i den andre perioden at kampen virkelig tok fyr. Først fikk Jens Jøsok Holstad og så Kristian Kucera gleden av å sette pucken bak MS-keeper Eric Froberg. Da perioden var ferdigspilt kunne Grüner-gutta glede seg over å lede 2-0.

Kostbare utvisninger

Etterhvert som tredjeperiode skred fram var det lite som tydet på at de grønnkledde fra Manglerud skulle klare å komme tilbake i matchen.

Men så skjedde det som så mange ganger har skjedd tidligere i sesongoppkjøringen. Grüner-gutta pådro seg alt for mange unødige utvisninger, og vips stod det 2-2 i målprotokollen.

Grüner-keeper Jesper Ekeberg er ventet å bli årets store skyteskive i eliteserien. Søndag viste målvakten at han kan bli vanskelig å overliste. Foto: Christian Boger

— Vi gjør for mange personlige feil og inviterer MS inn i kampen igjen via billige utvisninger. Dette er vi nødt til å luke bort før sesongen starter for alvor, mener Skaar.

Et lite tilbakeslag til tross. Grüner-gutta fortsatte å kjempe og scoringer fra Rolf Thomas Aastad og Vojtech Zounek i sluttminuttene, sørget for at seieren havnet hos hjemmelaget.

Går for å ta poeng i hver match

Til tross for nederlags-stemplet tenker Grüner-gutta positivt foran sesongen. Og det er lite snakk om å spille defensiv og kjedelig hockey for å sikre seg nødvendige poeng.

— Vi går til hver kamp med en plan om å få med oss poeng, og det skal vi ikke gjøre ved å spille ultradefensivt. Det er en stil som ikke kler oss, konstaterer trener Morten Elverud.

Grüner-trener Morten Elverud er godt fornøyd med sine elevers prestasjoner så langt i sesongoppkjøringen Foto: Christian Boger

Grüner-treneren var godt fornøyd med det elevene hans viste ute på isen søndag ettermiddag.

— I dag viser vi at vi har noe på dette nivået å gjøre. Det blir en lang sesong, men jeg har troa på det vi driver med. Vi skal gjøre vårt for å virkelig sparke fra oss, understreker Elverud.

God progresjon i sesongoppkjøringen

Søndagens treningskamp var den siste hjemme i Grünerhallen.

Nå venter bortekamp mot MS på torsdag, før det lørdag blir kamp mot Ringerike på Hønefoss. Det hele avsluttes borte mot svenske Grums 7. september.

14. september starter alvoret. Da møter Grüner et annet nyopprykket lag, Narvik, hjemme på Dælenenga.

— Jeg synes vi har hatt en god progresjon i treningskampene hittil. Framover vil vi forsøke å spisse laget ytterligere for å ha formen inne når alvoret begynner, sier Morten Elverud.

Svenske imponerer

Søndagen bød også på en gladnyhet på spillerfronten. Den svenske prøvespilleren Jesper Örvall, med bakgrunn fra svensk og amerikansk hockey, har virkelig imponert under testoppholdet. Nå er det bare småting som gjenstår før han signerer for Grünerløkkas helt egen hockeyklubb.

Svenske Jesper Örvall har imponert på prøvespill. Nå er han mer eller mindre klar for Grüner. Foto: Christian Boger

— Vi har skaffet ham både jobb og leilighet, så nå gjenstår bare formaliteter, bekrefter daglig leder i Grüner Hockey, Trond Erik Larsen overfor VårtOslo.

Powered by Labrador CMS