Maren Hauge (t.v) og Ellen Wang gleder seg stort til avspark i åpningskampen på lørdag. Foto: Christian Boger

I morgen åpner Vålerenga stadion. Rekordmange tilskuere kommer til fotballfesten

Publisert

I morgen åpner Vålerengas damelag klubbens nye stadion på Valle Hovin. – Dette blir en fantastisk stadion, sier midtbaneprofil Maren Hauge.

Etter å ha vært på stadionvandring helt siden klubben ble stiftet i 1913, kan Vålerenga lørdag endelig flytte inn i sin nye storstue på Valle Hovin. Vålerenga stadion står da endelig klar til å ta i mot både spillere og publikum.

Vålerenga kultur- og idrettspark

  • Kapasitet: 17.233 tilskuere.
  • Inneholder også Valle Hovin videregående skole, med egen toppidrettslinje.
  • I tillegg vil stadion fylles av Klubbshop (Sjappa), en fotballpub, barnehage og parkeringshus med 86 plasser.

Passende nok er det damefotballen som får åpne showet mens herrelaget i Tippeligaen må vente til søndag før de får innta kunstgresset.

— Dette har vi gledet oss til lenge. Det er veldig stas at damelaget får lov til å åpne den nye stadion, sier Maren Hauge.

Ny tilskuerrekord i dameserien

Interessen rundt norsk damefotball er så som så. Det er sjelden utsolgt, og tilskuersnittet ligger gjerne på et par hundre i løpet av en sesong. Men med flyttingen fra intime Valhall til store Vålerenga stadion, håper damelaget på publikumsopptur i toppserien. 

Interessen for åpningskampen er det ingen ting å si på. Så langt er det solgt rundt 2500 billetter til kampen mot Kolbotn. Med det setter laget en solid ny rekord. Den gamle tilskuerrekorden i dameserien var på 1693 tilskuere, i en seriekamp mellom Lillestrøm og Stabekk i 2014.

Vålerenga håper likevel på enda større oppmøte. — Vi har en drøm om 5000 tilskuere på lørdag, sier sportslig administrator for damelaget, Egil Ødegaard.

— Stadion har blitt kjempefin

Torsdag ettermiddag kjørte jentene en lett trening på den nye stadion før åpningsmatchen mot Kolbotn. Spillerne Maren Hauge og Ellen Wang er begge fornøyde med sitt nye hjem.

— Dette har blitt en kjempefin stadion. Kunstgresset her er det beste jeg har spilt på, og rammen rundt kampene vil bli en helt annen enn når vi spilte inne i Valhall, sier Hauge til VårtOslo.

Jentene skryter spesielt av kvaliteten på kunstgresset.

— Å spille her er nesten som å spille på naturgress. Ballen går mye raskere en vi er vant til fra kunstgresset inne i Valhall. Derfor er det godt å ha fått trent litt her før lørdagens kamp, sier forsvarsklippe Ellen Wang.

Damelaget til Vålerenga har funnet seg godt til rette på den nye stadion. Lørdag spiller de åpningskamp mot Kolbotn. Foto: Christian Boger

— Det blir veldig spennende å se hva vi kan klare å skape av interesse her. Forhåpentligvis kan vi i framtiden lokke andre enn familie, venner og ihuga supportere til kampene våre, smiler Wang.

— Tror på seier mot Kolbotn

Tenninga og optimismen før åpningskampen er stor. Etter en god start på høsten, med tre seire på rad, kom de ned på jorda igjen med tap forrige helg. Nå tror jentene på et raskt oppsving mot Kolbotn.

— Spiller vi opp mot vårt beste, er dette en kamp vi skal vinne. Så får vi håpe at alt stemmer på lørdag. Det hadde vært veldig morsomt med en seier i åpningskampen, sier Hauge.

Før lørdagens kamp ligger Vålerenga-jentene på en syvende plass, med 23 poeng på 15 kamper. Motstander Kolbotn ligger på tiende plass, med ni poeng så langt i sesongen.

Fest to dager til ende

Damelagets kamp på lørdag markerer åpningen av det nye stadionanlegget. Vålerenga har valgt å gjøre hele åpningshelga til en gedigen fest.

Lørdag starter kampen klokken 15. Fra klokka 12 vil uteområdene utenfor stadion være åpne for publikum, med en hel rekke tilbud for barn og voksne. Her blir det både klatrevegg, fotballaktiviteter samt mulighet for en matbit og en forfriskning.

Etter kampen på lørdag smeller Vålerengas supportergruppe Klanen til med minifestivalen "Børst og Ball" utenfor stadion fra klokken 1700.

Torsdag så torget utenfor stadion fortsatt ut som en byggeplass. Lørdag og søndag blir det et yrende supporterliv her. Foto: Christian Boger

Søndag blir det familiegudstjeneste i Vålerenga kirke. Fra kirken blir det supportermarsj til stadion, før gutta sparker i gang kampen mot Sarpsborg 08 klokken 18.00. Utenfor vil det være en rekke aktiviteter fra 15.00 og fram til kampstart.

Klubben anbefaler publikum å komme i god tid før avspark. Alle de vel 17.000 billettene er utsolgt.

Powered by Labrador CMS