Slik blir den nye, flytende helårsbadstua i Bjørvika seende ut. Illustrasjon: Jan K Godzimirek

På denne nye flåta kan du snart ta badstu og bade året rundt i havnebassenget

Dagens flytende badstu på Sørenga har blitt et populært rekreasjonstilbud. Men etter en million-gave skal det nå bygges enda en badstuflåte.

Publisert

Siden februar 2015 har badstuentusiaster kunnet benytte seg av Sørenga Badstue og Helårsbads flytende helårs badstuflåte. Etter åpningen har det ikke skortet på interessen for den flytende saunaen. Initiativtagerne bak har i takt med den økende interessen lenge ønsket seg en større og mer egnet flåte. Nå er drømmen om en ny badstuflåte i ferd med å bli en realitet.

— Vi er så heldige at vi har fått en million kroner av Sparebankstiftelsen. Disse pengene skal gå til å bygge en ny badstuflåte. På den nye flåten kan du både ta badstu og bade året rundt, forteller styremedlem i Sørenga Badstu og Helårsbad, Ragna Marie Fjeld, til VårtOslo.

Den nye flåten skal supplere den eksisterende. Slik vil man nå kunne tilby to badstudflåter i havnebassenget når den nye er ferdig bygget.

"Bjelkelaget" vant idékonkurransen

Etter tilsagnet på støtte fra Sparebankstiftelsen utlyste foreningen en ídékonkurranse for design på den nye badstuflåt. I alt kom det inn 57 forslag. Tirsdag kveld ble arkitektstudentene Stian Fammestad og Edvard Glazebrook, so kaller seg selv for "Bjelkelaget", utnevnt til vinnere i idékonkurransen.

Arkitektstudentene Edvard Glazebrook (t.v) og Stian Fammestad står bak designen på Oslos nye, flytende badstue. Foto: Skjermdump fra NRK Østlandssendingen

— Det har vært veldig gøy for oss som unge arkitekter å være med å bidra i et slikt konkuranseprogram. Vi har gjennom denne konkuransen fått muligheten til virkelig å være kreative. Det er utrolig gøy at juryen valgte akkurat vårt prosjekt, sier Fammestad.

Kompanjong Glazebrook forteller at konseptet er bygget opp rundt massive trebjelker på 30x30 centimeter. Disse bjelkene har arkitektene så formet til sitteplasser før de blir kledd med "kanalplast" for å skape en følelse av dagslys inne i badstua. Flåten vil få toalett, omkledningsrom og sitteplass til et sted mellom 10-20 badstugjester av gangen.

Skik tenker arkitektstudentene bak vinnerforslaget at badstua blir seende ut innvendig.

Kan bygges på en uke

De to gutta har lagt ned mange arbeidstimer og mye hardt arbeid i viinerutkastet. Nå håper de at den nye badstua raskt kan stå ferdig.

— Dette er et et konsept som fort kan bygges ferdig på en uke. Så vi håper å se det ferdig raskt, sier Fammestad.

Powered by Labrador CMS