— Raymond Johansen vil på pressekonferanse i morgen (28. februar) varsle om at videregående skoler i Oslo går over til rødt nivå fra senest onsdag 3. mars, skriver utdanningsetaten i eposten til rektorene.

Epost til rektorer: Byrådet innfører rødt nivå i 14 dager ved Oslos videregående skoler fra senest onsdag

Ett av tiltakene Raymond Johansen kommer med i morgen er gjeninnføring av rødt nivå i Oslo videregående skoler. I første omgang skal rødt nivå vare i 14 dager. Det går frem av en epost utdanningsetaten har sendt til rektorene ved skolene.

Publisert

— Raymond Johansen vil på pressekonferanse i morgen (28. februar) varsle om at videregående skoler i Oslo går over til rødt nivå fra senest onsdag 3. mars, skriver utdanningsetaten i eposten til rektorene ved byens videregående skoler.

VårtOslo er gjort kjent med innholdet i eposten tidlig lørdag ettermiddag.

Innfører rødt nivå i 14 dager

— Grunnen til dette er smitteutviklingen i Oslo, som viser sterkt økende tall, særlig for aldersgruppen 16 - 19 år. Dette vil i første omgang gjelde for 14 dager, heter det videre i eposten.

Nederst i eposten står det at utdanningsetaten vil komme tilbake mer mer informasjon etter byrådets pressekonferanse søndag ettermiddag.

Også NRK melder at det innføres rødt nivå i Oslos videregående skoler.

Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg bekrefter overfor NTB at FHI har anbefalt rødt nivå på de videregående skolene i Oslo slik situasjonen er nå.

— Vi er veldig opptatt av at skolene ikke skal stenges. Da er rødt nivå veldig mye bedre. Så vil vi så fort som mulig gå over på gult igjen. Men i denne situasjonen ser vi at skolene blir svært sårbare, sier hun.

Krisemøter lørdag ettermiddag og kveld

Siste døgn er det registrert 245 nye koronasmittede i hovedstaden. Det er den høyest registrerte døgnssmitten siden pandemien startet for snart ett år siden.

Kommuner i Oslo-området holdt lørdag ettermiddag et møte med statsforvalteren i Oslo og Viken om forsterkede smitteverntiltak.

Et første møte ble holdt klokka 14. Der ble det ikke tatt noen beslutninger, men kommunene fikk en gjennomgang av situasjonen fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

— Målet med møtet var at alle deltakere i alle kommuner skulle få en lik situasjonsforståelse av hva som er smittebildet og utviklingen akkurat nå, sier Marianne Skjerven-Martinsen, fylkeslege i Oslo og Viken, til NTB.

Et nytt møte er planlagt lørdag kveld klokka 19 for å diskutere hvilke nye tiltak som trengs.

Powered by Labrador CMS