Lan Marie Berg (MDG) i desember 2020, under en høring om tusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Blant annet i virksomhet underlagt miljø- og samferdselsbyråden.

Lan Marie Berg rykket ut rett før Rødts pressekonferanse: - Mistillit mot meg vil sikkert glede mange

I et lengre Facebook-innlegg før Rødt holder pressekonferanse om hvordan partiet stiller seg til mistillit mot Lan Marie Berg (MDG), rykker miljøbyråden ut og forsvarer seg selv. — Jeg har håndtert saken på en god måte, skriver Berg.

Publisert

— Noen ganger stormer det litt ekstra i politikken. Denne uken får jeg for andre gang et mistillitsforslag mot meg i bystyret, fordi høyresiden og Senterpartiet mener jeg ikke har holdt informasjonsplikten, skriver Lan Marie Berg på sin Facebook-side.

Saken hun sikter til er mistilliten som er fremmet mot henne etter en budsjettsprekk på drøyt fem milliarder kroner i Oslos nye reservevannforsyning fra Holsfjorden. Samtlige borgerlige partier vil i morgen stemme for å felle Berg som ansvarlig byråd.

— Hvorfor kan jeg ikke bare innrømme feil?

De borgerlige partiene og Sp mener hun har brutt informasjonsplikten til bystyret, og at Berg burde informert om budsjettoverskridelsene langt tidligere enn da bystyret fikk byrådets forslag til revidert Oslo-budsjett for 2021.

Forøvrig et budsjettforslag bystyret behandler etter mistillitssaken mot Berg i morgendagens bystyremøte.

— Hvorfor kan jeg ikke bare innrømme feil? Hvorfor kan jeg ikke bare gå? Det ærlige svaret er at jeg genuint mener jeg har håndtert saken på en god måte, skriver Lan Marie Berg.

Det er verdt å merke seg at Frps mistillitsforslag handler om når Berg informerte bystyret. Ikke om hun kan lastes for at reservevannforsyningen foreløpig ser ut til å koste fem milliarder kroner mer enn planlagt.

Rødt sitter på vippen i bystyret

De borgerlige og Sp har ikke flertall for å kaste Lan Marie Berg uten Rødts stemmer i bystyret. Selv fastholder miljøbyråden at hun ikke har gjort noe galt, og mener kostandssmellen ikke kan lastes henne.

Berg publiserte Facebook-innlegget en drøy time før Rødts annonserte pressekonferanse utenfor Oslo rådhus. Der vil partiet for første gang svare på hva Rødt stemmer under mistillitsbehandlingen i bystyret klokken 12 onsdag.

— Tilbudene vi har mottatt for å bygge Oslos vannforsyning har blitt dyrere enn noen kunne forutse. Prosjektet er det mest komplekse, største og dyreste som Oslo kommune noensinne har hatt ansvaret for, og dermed vil en 41 prosent prisøkning gjøre sluttsummen historisk høy. Det er svært uheldig for Oslos innbyggere, men det skyldes verken dårlig styring eller manglende kontroll over prosjektet, skriver Berg

Hun fortsetter videre med å utdype hvordan vann- og avløpsetaten har forsøkt å kvalitetssikre kostandene i et stadig dyrere marked, og at hun som byråd ønsket å snu hver stein før hun gikk til bystyret med informasjon.

— Jeg er fortsatt stolt av arbeidet

— Jeg leser at høyresiden i bystyret mener at de er “stilt i en umulig situasjon”, og at noen ukers konfidensiell forhåndsvarsel ville gitt dem bedre tid til å vurdere alternativer. Det er, med respekt å melde, vanskelig å se for seg hvordan de skulle klare det, skriver Berg.

— Mistillit mot meg vil sikkert glede mange som er provosert over meg eller partiet mitt av andre grunner. Men det vil ikke gjøre oslosfolks drikkevannsforsyning hverken tryggere eller billigere, mener miljøbyråden fra MDG.

— Jeg er fortsatt stolt over det arbeidet som har blitt gjort av dyktige folk i Oslo kommune for å sikre framdrift i dette prosjektet. Endelig, etter 54 år, tar vi grep for å sikre Oslofolks grunnleggende trygghet, skriver Lan Marie Berg.

Powered by Labrador CMS