Det kan oppstå farlige situasjoner hvis en elg føler seg truet av folk eller hunder som er for nære.
Det kan oppstå farlige situasjoner hvis en elg føler seg truet av folk eller hunder som er for nære.

Skal du på tur? Da må du passe på, sier bymiljøetaten

Om vinteren trekker elger seg mot bebyggelsen, hvor det er lettere å finne mat. Møter du på skogens konge mens du er på tur, er det viktig å holde avstand, hunden i bånd, og hodet kaldt. 

Publisert

Bymiljøetaten forteller på Facebook at de har fått flere meldinger om ei elgku og en ung elgokse som har vært nærgående i området Trasop/Hellerud, ikke langt fra Østmarka. 

Nå oppfordrer de turgåere i området til å følge med og holde god avstand om man skulle treffe disse eller andre elger.

Finner mat i bebyggelse

– På grunn av stedvis store snømengder og skaresnø, er det vanskelig for elg og rådyr å ta seg fram i terrenget. Tilgangen på mat er liten, og de må spare på energien. Dette gjør at dyrene trekker mot innmark, skiløyper, veier og bebyggelse, informerer etaten om.

Elgen finner både kvister på frukttrær og annen plantekost i bebyggede områder.

Det har i det siste blitt observert flere elger i og nær bebygd strøk. Forrige helg ble blant annet en skadet elg avlivet på Rosenhoff.

Hold avstand - særlig om du har hund

– Dersom dyrene får ro, kan de klare å komme seg tilbake til marka. Dette skjedde senvinteren i 2019, da en elg oppholdt seg lenge i Ullevål Hageby, og etter hvert tuslet tilbake til marka.

Bymiljøetaten påpeker at det kan oppstå farlige situasjoner hvis en elg føler seg truet av folk eller hunder som kommer for nær. 

– Vårt råd er, hold avstand dersom du skulle treffe på en elg. Det gjelder særlig om du har hund, så det er viktig å overholde den ekstraordinære båndtvangen som fortsatt gjelder i Oslomarka.

Powered by Labrador CMS