Organist i Holmlia kirke, Hans Olav Baden, er også initiativtager til det som blir kirkens tiende år med kontinuerlig julesynging.

For tiende året på rad blir det «Julesalmene minutt for minutt» i Holmlia kirke

2. juledag vil Holmlia kirke fremføre julesanger kontinuerlig i over 3 timer. – Å se alle generasjoner samles om julesangene er et rørende skue, sier organist og initiativtager Hans Olav Baden.

Publisert

Den 26. desember skal Holmlia kirke synge hele kapittelet med julesalmer i Norsk salmebok. 

– Julesalmene slår an spesielle strenger hos oss alle. Det er på mange måter et felles hjertespråk, sier organist og initiativtager, Hans Olav Baden, til VårtOslo.

– Vi får aldri sunget alle

Baden skal selv opptre på det som blir den tiende gangen Holmlia kirke vil fremføre julesanger kontinuerlig i litt over 3 timer. Det årlige arrangementet er inspirert av NRKs egne «Salmeboka minutt for minutt» fra 2014.

– Julesalmene er godt kjent for de fleste, men vi får aldri sunget alle, påpeker Baden i en pressemelding fra kirken. 

Klokken 11 synges første julesalme, Et barn er født i Betlehem, og det synges kontinuerlig til alle de 46 julesalmene i Norsk salmebok er sunget. 

Det er også laget et aktivitetshefte med oppgaver knyttet til julesalmene som barna kan jobbe med underveis.

Kirken inviterer folk til å bli med på hele allsangfesten, eller komme og gå som det passer. 

– Det er stas

Baden sier at det vanligvis har vært lite folk i kirka på denne dagen, men etter at den årlige allsangfesten startet har besøket skutt i været.

Ved hjelp av flere musikere og sangere gleder Hans Olav Baden seg til å gi hver enkelt salme sitt eget stilmessige uttrykk.

– Det er stas når messinginstrumenter, kor og orgel skaper katedralstemning på de store engelske hymnene, på samme måte som det er fint når bandmusikerne er med på de nyere salmene som Julekveldsvisa og En stjerne skinner i natt. 

– Å se alle generasjoner samles om julesangene er et rørende skue. Jeg gleder meg stort til å samle store og små til nok en allsangfest, sier Baden.

Du kan finne mer informasjon om arrangementet her.

LES OGSÅ:




Powered by Labrador CMS