En tenåringsgutt ble stukket med kniv flere ganger ved Oslo S søndag kveld.

17-åring knivstukket ved Oslo S: – Flere som har status som mistenkt

– Det er mye som tyder på at partene kjenner hverandre, opplyser politiets operasjonsleder. 

Publisert

Like etter klokken 18.30 meldte politiets operasjonssentral i en oppdatering at politiet var på plass på Oslo S med flere patruljer etter melding om at en person skulle være skadet med en skarp gjenstand.

Den fornærmede var våken, ifølge politiet, som snakket med vedkommende på stedet. 

– Vi søker etter flere gjerningspersoner. Det er foreløpig ikke noe som tyder på at det er fare for tredjeperson, opplyste operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt videre.

Kjenner hverandre trolig

– Det er mye som tyder på at partene kjenner hverandre. Vi driver nå etterforskning, la han til.

Idet klokken nærmet seg 20.00, informerte operasjonslederen om at politiet var i ferd med å gjøre seg ferdige på åstedet, og at saken hadde gått over i en etterforskningsfase.

– Foreløpig har vi ingen pågrepne i saken. Vi har anholdt noen personer som skal avhøres, sa Ege.

– Skaper frykt

Politiets innsatsleder på stedet, Anders Rønning, opplyste til TV 2 at en mann er alvorlig, men ikke livstruende skadet etter å ha blitt stukket flere ganger. Det skal være unge gutter som var involvert i hendelsen, ifølge innsatslederen.

– Det skaper en frykt for de som har observert dette, når det skjer på et sted som dette. Det er synlig blod på stedet, og vi jobber med en skadet person her, sa Rønning.

Skal ha skjedd inne i taxi

Politiet sperret av deler av taxiholdeplassen utenfor Oslo S. Knivstikkingen skal ha skjedd inne i en taxi like utenfor sentralbanestasjonen, ifølge Aftenposten.

– Vi fant en gutt på 17 år som var knivstukket flere steder. Han er tatt hånd om og kjørt til sykehus, sier innsatslederen til avisen.

Politiet har ifølge NRK beslaglagt en kniv som de mener er gjerningsvåpenet, samt avhørt vitner og hentet inn videomateriale.

Ingen pågrepet

Til NTB opplyste krimleder Kjersti Haremo Myhre klokken 22.30 at 17-åringen er til behandling og ikke er avhørt ennå.

Flere ble anholdt under politiets operasjon på sentralstasjonen, men sent søndag kveld var foreløpig ingen pågrepet i saken.

– Vi søker nå aktivt etter en konkret mistenkt. Det er flere som per nå har status som mistenkt, som ikke vil gå i detalj på hvor mange mistenkte det er snakk om, sa krimlederen.Powered by Labrador CMS