Bilen som havnet i en singelulykke natt til lørdag viste seg å være en taxi en mindreårig hadde tatt fra sin far. Dette bildet er tatt ved en annen anledning.

Mindreårig kjørte farens taxi med fire passasjerer – endte i stein på fortauet

– Fører av taxien er mindreårig og har tatt denne fra sin far, sier politiets operasjonsleder.

Publisert

Politiets operasjonssentral kunne i en oppdatering klokken 02.20 melde at nødetatene var ved Utsikten på Ekeberg i forbindelse med en singelulykke.

– Bilen er en taxi. Den har kjørt inn i en stein oppe på fortauet. Det jobbes med de skadde av ambulanse på stedet. Uklart skadeomfang per nå, opplyste operasjonsleder Roy Langengen i Oslo politidistrikt.

Politiet fikk raskt kontroll på personene som befant seg i bilen, der to viste seg å være lettere skadet.

To skadet

– Fører av taxien er mindreårig og har tatt denne fra sin far. Det har vært totalt fem personer i bilen, hvorav to av dem er skadet, kunne operasjonslederen informere om like etter.

Politiet jobbet videre med avhør av de involverte og vitner på stedet før samtlige av de fem personene som satt i bilen ble kjørt til legevakt for sjekk. 

Høy hastighet

– Vitner har fortalt oss at taxien kom kjørende i ganske høy hastighet, men ved Utsikten på Ekeberg møtte de en buss og måtte svinge unna. Da havnet bilen på fortauet der den kjørte inn i en stein, utdyper Langengen overfor NTB, som understreker at politiet ikke mistenker at det skal dreie seg om ruskjøring. 

Alle i bilen var gutter i 17–18-årsalderen. Sjåføren som hadde tyvlånt drosjen fra faren var bare 17 år gammel, ifølge operasjonslederen.

Politiet oppretter sak på forholdet.Powered by Labrador CMS