Oslo Pride har avlyst kveldens markering - likevel strømmer folk til Rådhusplassen og trosser politiets råd om å ikke møte opp.

Flere trosser politiets oppfordring – folk strømmer til Rådhusplassen

Et stort antall mennesker velger å samle seg på Rådhusplassen mandag kveld, til tross for politiets anbefaling om å ikke ha en markering.

Publisert

Mandag ettermiddag rådet politiet å utsette alle Pride-arrangementer i hele landet på grunn av den uavklarte trusselsituasjonen.

Samtidig valgte Oslo Pride å avlyse støttemarkering samme dag etter oppfordring fra politiet.

— Vold skal ikke stoppe kjærligheten

Likevel strømmer det folk til Rådhusplassen. Videobilder fra både NTB, VG , Dagbladet og TV 2 viser et stort oppmøte.

— Jeg har møte opp fordi det er viktig å vise at vold mot ulike grupper, som det skeive miljøet, ikke stopper kjærligheten. Og at det ikke vil stoppe oss som vil være den vi er og elske den vi vil, sier Katrina Marie Skjelvik til NTB.

— Det er viktig å vise at angrep på menneskerettigheter blir møtt med motstand, sier hun.

Mye politi ved Rådhusplassen

Skjelvik føler seg ikke redd under markeringen, men sier hun er litt bekymret.

PST-sjef Roger Berg sier at de frykter nye angrep etter masseskytingen i Oslo. Samtidig opplyser han at de har bestemte mennesker i kikkerten.

— Vi vet jo ikke helt omfanget av terrorhandlingen, men jeg føler at vi utsetter oss hvert år under Pride-markeringer, og vi møter fortsatt mye hat og motstand i verden, fortsetter Katrina Marie Skjelvik.

— Jeg har møte opp fordi det er viktig å vise at vold mot ulike grupper, som det skeive miljøet, ikke stopper kjærligheten, sier Katrina Marie Skjelvik.

NTBs reporter på stedet forteller at setningen «Pride er og har alltid vært en kamp», blir sagt til stor jubel. Det er også et stort politioppbud ved rådhuset, og politiet er bevæpnet med pistoler.

— Redd, men viktig å møte opp

Et spontant Pride-tog ved Rådhusplassen mandag kveld.

Det pågår også et spontant Pride-tog i området.

— Det er for å vise samhold. Det er viktig med synlighet, og vise at vi ikke lar oss tie, sier en av de fremmøte til TV 2.

— Det er veldig ekkelt å være her. Jeg er redd, men det er viktig å møte opp, tilføyer vedkommende.

Powered by Labrador CMS