Politiet på stedet sist fredag. Den knivstukkede fikk først behandling på stedet og ble deretter sendt til sykehus med kritiske skader. Nesten en uke senere døde 16-åringen altså av skadene.

16-åring døde av skadene etter slåsskamp ved Oslo S – 16 år gammel gutt siktet for drap

Flere ungdommer var involvert i det som fremstår som en konflikt mellom to grupperinger, ifølge politiet. Nå er en 16 år gammel gutt død, og en annen 16-åring drapssiktet.

Publisert

Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket i forbindelse med en mulig slåsskamp ved Oslo S fredag kveld, den 14. juni, døde torsdag av skadene han ble påført. 

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

En 16 år gammel gutt som ble varetektsfengslet søndag, er nå siktet for drap.

– Vi har i flere dager levd i håpet om at han skulle overleve skadene han ble påført fredag kveld, men dessverre er han nå død. Saken etterforskes nå som en drapssak, og jeg vil bistå hans etterlatte, opplyser advokat Anette Skjerven Arnkværn i Elden Advokatfirma, som er bistandsadvokat for den avdøde gutten og hans etterlatte, i en pressemelding.

– Jeg har nå dialog med de etterlatte, men ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer om denne dialogen på nåværende tidspunkt, sier bistandsadvokaten.

Etterforskes for fullt

Knivstikkingen skjedde på sjøsiden av Oslo S, ved drosjeholdeplassen, og flere ungdommer var involvert i det som framstår som en konflikt mellom to grupperinger, ifølge politiet.

Etterforskningen av saken pågår for fullt med innhenting av opplysninger, blant annet avhør.

Politiet jobber fremdeles med å kartlegge hvilke roller de ulike ungdommene som deltok i slagsmålet har hatt.

Vil ikke si hvor mange som er siktet

Flere mindreårige ungdommer var involvert, men kun 16-åringen er siktet for drap, opplyser politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til NTB.

 – Er det flere som kan bli siktet for drap?

– Det blir en vurdering, men vi har avhørt flere andre, hvor noen av dem har fått status som siktet, sier hun.

Hun vil ikke si hvor mange som er siktet.

– Men det er flere, sier hun.

– Hvor trygge er dere på at det var 16-åringen som knivstakk?

– Bevisbildet er godt, og deler av hendelsen er fanget på video. Vi har funnet en kniv, og siktede har langt på vei knyttet seg til hendelsen, sier hun.

Begjærer forlenget varetekt

Søndag ble den nå drapssiktede 16-åringen varetektsfengslet i én uke.

Politiet ba retten om to ukers varetekt, som er det lengste som er lov når den siktede er under 18 år. Tingretten mente imidlertid at én uke holdt.

Politiet har nå begjært forlenget varetekt i to uker.

Gutten nekter straffskyld.

– Han samtykket ikke til varetekt. Han erkjenner ikke straffskyld, men knytter seg til hendelsen, sa hans forsvarer, advokat Marijana Lozic, til NTB søndag kveld.

Gjennomfører avhør

Politiet jobber blant annet med å gjennomføre avhør.

– Vi tar avhør av de involverte på begge sider i denne konflikten, sier Kirkhorn.

Politiet prøver nå å kartlegge hvilke roller de ulike ungdommene hadde i slagsmålet, og med å finne bakgrunnen for konflikten.

Alle de involverte var barn og mindreårige, og alle er kjent av politiet for ulike forhold.

Gutten som ble knivstukket, er fra Østfold, har politiet tidligere opplyst.

Fire gutter i alderen 14 til 16 år ble anholdt av politiet i løpet av de første 20 minuttene etter at slåsskampen ble rapportert inn. Mens tre av dem ble sluppet fri i løpet av natten, ble den siktede 16-åringen formelt pågrepet.

Powered by Labrador CMS