Innbruddstyver har tatt seg inn i et kontorlokale på Torshov. Leietaker Karoline Grindaker er svært opprørt. Hun og de andre leietakerne setter pris på alle mulige tips i saken.

Innbrudd i kontorfellesskap på Torshov

— Hvis noen der ute kommer over noen papirer, dokumentkasser, harddisker, data-skjermer eller noen av disse kunstverkene, så blir vi veldig takknemlige, sier Hilde Kristin Kjøs.

Et kontorfellesskap i Lilleborggata 5. er rasert og flere gjenstander er stjålet etter et innbrudd.

Leietakerne i kontorfelleskapet er rystet over hendelsen.

— De har tatt store deler av arbeidet vårt og mange ting med affeksjonsverdi. Det er egentlig bare veldig trist, sier Hilde Kristin Kjøs, som er en av leietakerne i kontorfellesskapet.

Endevendt lokalet

Lørdag morgen ble hun oppringt av sameiet i bygården. De to rommene i lokalet var fullstendig rasert og mange ting var borte.

— Jeg var der klokka 11 idag tidlig. Lokalet er helt endevendt, innhold er tømt ut av bokhyllene og alt mulig ligger strødd utover gulvet. Det er også noen blodspor på veggen, kanskje fra at de slo ut vinduet ved døra for å komme inn, sier hun.

Innbruddstyvene har slengt alt mulig av dokumenter og gjenstander ut over gulvet.

Tok papirer, harddisker og dataskjermer

Hun stusser særlig over hva slags ting innbruddstyvene har valgt å ta med seg.

— De har tatt harddisker med alt arbeidet vårt i og dataskjermer. Men så har de også tatt en hel banankasse med papirer, innhold i ringpermer og andre dokumenter.

— Dette er dokumenter og arbeid som er svært viktig for oss og som har stor affeksjonsverdi. Vi skjønner ikke hvorfor de har valgt å ta dette, sier hun.

To kunstverk stjålet

I tillegg til dokumentene, pc-skjermene og harddiskene har innbruddstyvene også valgt å ta med seg to kunstverk laget av Kristin Sæterdal og Line Dolmen.

Slik ser tekstilkunstverket til Line Dolmen ut som har havnet på avveie etter innbruddet.

— Dette er unike ting som ikke har vært til utstilling enda, kunst som ikke kan erstattes. Jeg er veldig lei meg på vegne av kunstnerne, som har mistet arbeidene sine. Selv om det kan dekkes av forsikring kan det jo aldri erstattes, sier Hege Pålsrud, som jobber som kurator og er en av leietakerne i kontorfellesskapet.

— Jeg håper virkelig at noen har noen tips om hvor kunsten kan befinne seg, for dette er veldig tragisk, sier hun.

Slik ser tekstilkunstverket til Kristin Sæterdal ut som har havnet på avveie etter innbruddet.

— Det mest uforståelige er at den eller de som har brutt seg inn, har tatt med seg en mengde personlige papirer og eiendeler, blant annet fødselsdagsgavene til min sønn, og brukte barneklær fra Ikea, forteller Karoline Grindaker, som jobber som filmprodusent i Mica Film, en av leietakerne i kontorfellesskapet.

Hun stusser også over at innbruddstyvene har latt flere verdifulle gjenstander ligge.

— De har også tatt noe datautstyr, permer som tilhører firma, men latt blant annet fire ipad’er og annet utstyr være.

— Torshov er et trygt område

Kjøs er imidlertid lei seg over at noen mennesker ser seg nødt til å gjøre innbrudd hos andre.

— Torshov oppleves generelt som et veldig trygt område. Det hender jo at småting blir borte, men innbrudd er ikke akkurat noe vi har hørt om eller opplevd her. Jeg blir egentlig mest lei meg av at noen lever på en måte som gjør at de blir nødt til å gjøre slike ting, sier hun.

Hun forteller at politiet er på saken og har satt i gang en etterforskning.

— Vi blir veldig takknemlig for alle tips vi kan få. Hvis noen der ute kommer over noen papirer, dokumentkasser, harddisker, data-skjermer eller noen av disse kunstverkene, så blir vi veldig takknemlige, sier hun.

Powered by Labrador CMS