David Kuhestani og nevøen hans, under et tidligere besøk i Ukraina.

Halvt ukrainske David (28) bor på Grünerløkka. Men fetterne hans kjemper akkurat nå mot russiske styrker i moderlandet

— Familien i Ukraina er like sjokkerte over det som skjer som resten av verden, og de håper at krigen tar slutt så raskt som mulig, sier han.

Publisert

David Kuhestani er halvt ukrainsk. Etter å ha vokst opp i Asker, flyttet han til Oslo for rundt fem år siden. Med flere familiemedlemmer i Ukraina, synes han det er svært vondt å være vitne til den russiske invasjonen som nå finner sted i morens hjemland.

— Det som skjer er ikke noe hyggelig. Det er jo rett og slett en stor tragedie, der Putin står bak drap og folkemord.

Holder kontakten

Kuhestani forteller at området som mormor og tante bor i, en landsby nærmere femti mil sør for Kyiv, foreløpig ikke har vært eksponert for militær aktivitet.

— Landsbyen og omegn er ikke er et viktig strategisk område for Russland. Forhåpentligvis forblir det slik. Jeg har to fettere som jobber i det ukrainske militæret. Han ene er i Kharkiv, den nest største byen i Ukraina, og der foregår det mange kamper. Han andre er ikke i frontlinjen, men har andre militære oppgaver.

Selv om de to fetterne sjelden er tilgjengelige, får Kuhestani oppdateringer omtrent én gang om dagen, enten fra dem eller fra øvrig familie. Han snakker ellers ofte med både mormor og tante.

— Familien i Ukraina er like sjokkerte over det som skjer som resten av verden, og de håper at krigen tar slutt så raskt som mulig.

Powered by Labrador CMS