Line pakker en bag med sengetøy og håndklær til ukrainske flyktninger. Hun jobber ved Fossheim AS på Hasle, som tilbyr arbeid til blant andre folk med nedsatt funksjonsevne.

Hektisk for Line og kollegene på Hasle. De pakker tusenvis av velkomstbagger til ukrainske flyktninger

De kommer til Norge tomhendt og trenger det meste. Ved Fossheim på Hasle sørger derfor ansatte med ulike funksjonsnedsettelser for at det pakkes 20.000 velkomstbagger til ukrainske flyktninger.

Publisert

Det er gigantbedriften Jysk som leverer sengetøy og håndklær til Fossheim. Hasle-bedriften er deleid av Oslo kommune, og tilbyr arbeid til blant annet folk som trenger arbeidstrening.

Nå pakkes sengetøyet ned i velkomstbagger, som leveres ut til nyankomne flyktninger i Norge. Og det er ikke småtteri de ansatte ved Fossheim må rekke i disse dager.

— Glad for å være en del av viktig arbeid

Det anslås at rundt 20.000 bagger er blitt pakket og klargjort innen påske.

— Vi har pakket opp til 3.000 Jysk-bagger i uken. Det er det vi vanligvis har pleid å pakke iløpet av året, sier markedsansvarlig Christina Skadberg ved Fossheim.

Siden 2008 har Jysk, med butikker over hele landet, hatt et samarbeid med Fossheim om å levere sengetøy og håndklær til nyankomne flyktninger. Avtalen er kommet i stand via Utlendingsdirektoratet (UDI).

All pakking av Jysk-baggene gjøres av folk med nedsatt funksjonsevne, opplyser Jysk.

— Vi er veldig glade for å være en del av dette viktige arbeidet, sier Ronen Bahar i Jysk.

Bestillingene strømmer på

— Vi opplever at UDI har vært fornøyde med å ha oss som leverandører til velkomstbaggene, legger han til.

Fossheim-ansatte Cecilie og Joakim poserer ved paller med velkomstbagger som skal sendes til hele landet.

Per nå er det registrert 11.639 søknader om asyl fra ukrainske flyktninger i Norge. Men dette tallet er ventet å øke i tiden fremover. Og de som kommer mangler ofte det meste.

Derfor har Fossheim på Hasle måttet improvisere. Bestillingene strømmer på, og det er blitt hentet inn ekstra folk ffor å hjelpe til.

— Vi har satt alle avdelinger på jobben, og i tillegg hentet ekstern hjelp fra tilsvarendre bedrifter for å hjelpe til med å pakke bagger, sier Christina Skadberg.

— Samarbeidet med Jysk har vært veldig bra, og de har klart å levere innhold til baggene til tross for svært kort varsel under denne krisen, sier Fossheims markedsansvarlige.

Powered by Labrador CMS