Oslo 20230701. Fem personer er skadd i en voldshendelse i Torggata i Oslo sentrum lørdag kveld. En person er anholdt etter hendelsen.Foto: Frederik Ringnes / NTB
— Vi er trygge på at dette ikke har noen med Pride å gjøre, sier politiets innsatsleder Magnus Strande om machete-angrepet i Torggata sent lørdag kveld.

Mann siktet for machete-angrepet i Torggata. Fire vektere skadd, opplyser politiet 

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til melding om bruk av machete i Torggata. — Da vi kom fram fikk vi forholdsvis raskt kontroll på det vi antar er gjerningsmannen, sier politiets innsatsleder Magnus Strande.

Publisert

Mannen som ble pågrepet etter machete-angrepet i Torggata, er siktet for grov kroppsskade. Han skal avhøres iløpet av søndag, opplyser politiet.

Ifølge NRK er mannen i 20-årene. Overfor kanalen utelukker ikke krimvaktleder Eivind Håndstad flere siktelser mot mannen.

— Siktede kjent for politiet fra tidligere

Fem personer ble skadd i hendelsen, inkludert den siktede mannen i 20-årene. En vekter betegnes som alvorlig skadd. 

Det er beslaglagt en machete, som politiet mener ble brukt i voldshendelsen.

— Slik jeg har forstått det skal alle de fire fornærmede være vektere, sier leder Jørn Espen Nilsen ved krimvakta i Oslo-politiet.

Oslo 20230701. Politiets innsatsleder Magnus Strande snakker med pressen etter at fem personer er skadd i en voldshendelse i Torggata i Oslo sentrum lørdag kveld. En person er anholdt etter hendelsen.Foto: Frederik Ringnes / NTB
— Gjerningsmannen har også fått litt juling under pågripelsen og er på legevakt sammen med politiet, sa innsatsleder Magnus Strande sent lørdag kveld.

Ifølge politiet framstår det som at situasjonen oppsto på grunn av uenigheter knyttet til inngang på et utested.

— Siktede er kjent for politiet fra tidligere, men da for langt mindre alvorlige forhold, sier Nilsen.

Han forteller at det foreløpig ikke er blitt oppnevnt noen forsvarer for mannen, men at dette vil bli gjort i løpet av dagen.

Politiet har undersøkt eventuelle koblinger til pridearrangementer.

— Og vi er trygge på at dette ikke har noen ting med Pride å gjøre, sier innsatsleder Magnus Strande til NTB.

— Gjerningsmannen fikk litt juling

Den skadde vekteren ble kjørt til sykehus, mens de fire andre, inkludert den antatte gjerningsmannen, behandles på legevakta.

– Vi fikk melding om bruk av machete i Torggata. På vei får vi opplysninger om at noen skal være skadd, og at det er noen som basker med gjerningsmannen på gata, sier Strande.

— Når vi kommer fram, får vi forholdsvis raskt kontroll på det vi antar er gjerningsmannen, sier innsatslederen

Det ble funnet tre skadde personer.

— Og gjerningsmannen har også fått litt juling under pågripelsen, så han blir ivaretatt av ambulanse – og er på legevakt sammen med politiet.

I tillegg hadde en skadd person selv tatt seg til legevakta, ifølge politiet. Altså tilsammen fem skadde, inkludert den antatte gjerningsmannen i 20-årene.

Powered by Labrador CMS