Oslo 20210518. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen under pressemøtet om flyttingen av NRKs hovedkontor fra Marienlyst til Ensjø.Foto: Terje Pedersen / NTB
– Jeg har fulgt Vålerenga og gått på kamper i 50 år, sier Thor Gjermund Eriksen.

Tidligere NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen ny styreleder i Vålerenga

– I Vålerenga er det å prestere på et høyt nivå det aller viktigste, sier Thor Gjermund Eriksen. Nå er den tidligere kringkastingssjefen valgt til styreleder for elitesatsingen på fotball i østkantklubben.

Publisert

Nettavisen omtalte saken først. Thor Gjermund Eriksen ble enstemmig valgt som ny styreleder for Vålerenga Fotball Elite.

– I Vålerenga Fotball Elite er det å prestere på et høyt nivå det aller viktigste, og det er naturligvis en ambisjon, sier den tidligere NRK-sjefen.

– Har fulgt Vålerenga i 50 år

– Jeg har fulgt laget og gått på kamper i 50 år, og det er ingen lykkelig tid når vi ikke spiller i Eliteserien. For å få til det må vi prøve å samle kreftene, lytte til hverandre og samtidig ha respekt for at vi har ulike roller, sier Eriksen til klubbens nettside.

Eriksen er i dag konsernsjef i Bane Nor, men var kringkastingssjef i NRK fra 2013 til 2022. 

Han har tidligere vært direktør og konsernsjef i Amedia, journalist og redaktør i Dagbladet og Aftenposten. 

Han har også fortid som pressesekretær for SV på Stortinget og byrådssekretær for samme parti i Oslo på 1990-tallet.

Utvider styret

Vålerenga Fotball Elite innstilte Eriksen som ny styreleder for en drøy måned siden etter at Tuva Ørbeck-Sørheim, sammen med resten av styret, stilte plassen sin til disposisjon etter nedrykket.

Vålerengas supportermiljøs forslag om å utvide styret med to medlemmer fikk flertall. Slik ser det nye styret ut:

Thor Gjermund Eriksen (leder), Ine Hope Karlsen (nestleder), Tore Krogstad (styremedlem), Frida Blomgren (styremedlem), Einar Greve (styremedlem), Julian Madsen (styremedlem), Marianne Eskeland (styremedlem), Ole Kristian Sandvik (vara).

Powered by Labrador CMS