Så nær men akk så fjernt. Kun et tigersprang fra Rosenborg-keeper Rugile Rulyte hindret Vålerenga fra å ta alle tre poengene i Trondheim søndag kveld.

Vålerengas damer på tabelltopp etter poengdeling i Trondheim

Det ble ingen stor forestilling da topplagene Rosenborg og Vålerenga møttes i Trondheim. Oslolaget går likevel inn i kommende uke som serieledere i damenes øverste divisjon.

Publisert

Etter Lillestrøms uventede tap borte mot Avaldsnes i går, lå alt til rette for at østkantens stolthet kunne ta over serieledelsen i Toppserien søndag kveld.

Serieledelsen ble sikret for Jack Majgaard Jensens mannskap etter målløst oppgjør borte mot Rosenborg.

— Det ble ikke den mest underholdende kampen vi har spilt i år, men vi er godt fornøyd med uavgjort og tabelltopp, sier Jack Majgaard Jensen til VårtOslo etter kampen.

— Dette kan bli knallbra

Etter at førstekeeper Hannah Seabert har hatt en alt annet enn overbevisende start på årets sesong, fikk Vålerengas andre målvakt Jalen Tompkins tillit fra start søndag.

Og Vålerengas andrevalg mellom stengene skuffet ikke.

— Det var utrolig morsomt å endelig få muligheten til å vise hva jeg er god for, selv om jeg jo ikke hadde alt for mye å gjøre i løpet av kampen, sier Tompkins til VårtOslo.

Etter noen noen måneder på Valle med sine nye lagkompiser er hun overbevist om at dette laget kan gjøre det helt store.

Keeperdebutant Jalen Tompkins hadde en god dag mellom stengene i Trondheim søndag.

— Det bor enormt mye i oss. Får vi ut alt det potensialet som jeg vet ligger i laget blir dette veldig bra framover, mener Jalen Tompkins.

En vokal tilstedeværelse

Noe av det mest framtredende med keeperbyttet var kanskje kommunikasjonen mellom keeper og utespillere. Ikke det at Seabert har vært stille på banen, men erstatteren holdt snakketøyet gående i to ganger 45 minutter.

Og det var tydelig med på å skape en trygghet hos medspillerne.

— He, he. Jeg er kjent for å snakke mye Kanskje burde jeg heller holde kjeft, men det kommunikasjon er en viktig del av spillet, mener amerikaneren.

Nå ser Tompkins og lagvenninnene bare framover. Neste hinder på veien mot seriegull er en tur til de siste års seriemestere Lillestrøm neste helg.

Fotball versus murbrekking

I den sene sommersola i Trondheim ble første omgang en bedre oppvisning enn hva vi har sett på lenge fra Vålerenga.

Dette til tross var det stort sett jevnt ute på kunstgresset. Det som var tydelig var at her var det to forskjellige spillestiler som møttes.

Høyreback Stine Ballisager Pedersen og resten av Vålerenga-forsvaret hadde god kontroll på Rosenberg i første omgang.

Mens gjestene fra Vålerenga var interessert i å spille kjapp og teknisk fotball, stolte hjemmelaget i stor grad på høye baller opp mot tidligere midtstopper, nå spiss og toppscorer i Toppserien, Marit Clausen.

Uten at dette var veldig vellykket. Noe et solid Vålerenga-forsvar sørget for.

Og oslolaget kunne godt gått til pause med ledelse. Bare et tigersprang fra RBK-keeper Rugile Rulyte sørget for at Synne Jensen kunne gitt ledelsen til pause.

Større hjemmepress

I fotballen kan mye endres med en god pauseprat, og det så det ut til at hjemmelaget Rosenborg hadde utnyttet til det fulle i kveld.

Etter pause var det et annet og mer spillende hjemmelag som kom ut på kunstgresset på Koteng arena. I omgangens første kvarter fikk de gjestene på defensiven, uten at de klarte å skape de stor sjansene foran dagens keeperdebutant Jalen Tompkins.

Mye dueller og så store sjanser preget søndagens kamp mellom Rosenborg og Vålerenga. Her er Cein Bizet Ildushøy i duell med Rosenborgs Elin Sørum.

Etter en dårlig start på omgangen jobber Vålerenga-laget seg så tilbake i kampen, men uten å komme til de store sjansene. Dermed endte toppoppgjøret målløst.

Men selv om det ikke ble noen scoringer ble det satt en spesiell publikumsrekord. 3.637 RBK-supportere så kampen hjemmefra med "sofabillett". Dermed knuste RBK den forrige rekorden satt av LSK. De gul- og svartkledde solgte nemlig "bare" 2.001 billetter da de hadde samme tilbud til sine supportere.

Powered by Labrador CMS