Brannvesenet og helsevesenet var på stedet. Politiets bombegruppe gjorde undersøkelser av forsendelsen utenfor politihuset.

Ukjent pulver mottatt på politihuset på Grønland: – Fortsetter med etterforskning

Et område ble sperret av og ansatte ivaretatt etter at forsendelsen kom til politihuset. Politiet fant raskt ut at det ukjente pulveret var ufarlig.

Publisert

Oslo politidistrikt informerte selv i en melding til pressen klokken 12.39 at de hadde satt i gang undersøkelser etter at en forsendelse med ukjent pulver ble mottatt på politihuset på Grønland onsdag.

– Vi har sperret av aktuelt område og ivaretar personell som har vært i kontakt med forsendelsen etter gjeldende prosedyrer, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo-politiet. 

Både brannvesen og helsevesen var da på stedet i tråd med rutinene tilknyttet denne typen hendelser. 

– Ikke merket ubehag

– Politiets bombegruppe er i gang med undersøkelser av forsendelsen. Kriminalvakten har innledet etterforskning av saken. Vi jobber med en snarlig avklaring av hva forsendelsen inneholdt, la Sandnes til.

– De som er eksponert for forsendelsen har ikke merket noe ubehag, utdypet operasjonslederen som understreket at det ikke var fare for publikum.

– Pulveret er nå undersøkt og viste seg å være ufarlig. Tiltak på politihuset er avsluttet, men politiet fortsetter med etterforskning av hendelsen, sier operasjonsleder Bjarne Pedersen klokken 13.42.

Pulver også til militærleir ved Lillehammer

Kun kort tid før Oslo politidistrikt opplyste om pulveret som var mottatt på politihuset på Grønland, informerte Innlandet politidistrikt om at det var kommet et brev som inneholdt hvitt pulver til Jørstadmoen militærleir utenfor Lillehammer. 

Heller ikke her ble noen skadet i forbindelse med mottak av brevet.





Powered by Labrador CMS