Politiet har satt opp sperringer i gaten der en kvinne er bekreftet død etter en skyteepisode på Frogner i Oslo onsdag morgen.
Politiet har satt opp sperringer i gaten der en kvinne er bekreftet død etter en skyteepisode på Frogner i Oslo onsdag morgen.

Frogner-drapet: Siktede samtykker til varetektsfengsling. Ikke avhør i dag

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Frogner i Oslo, samtykker til varetektsfengsling. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Publisert

— Han er ordentlig sliten og nedbrutt, sier forsvareren hans, advokat Ole Petter Drevland, til VG.

Onsdag morgen ble en kvinne i 50-årene skutt og drept på Frogner i Oslo. En mann i slutten av 30-årene ble pågrepet kort tid etter i en bil på E18 og er siktet for drapet.

Politiet forsøkte gjenoppliving

Ifølge vitner ble kvinnen skutt i en bil og hentet ut derfra av politiet, som forsøkte gjenoppliving.

Politiet mener at drapet ikke fremstår tilfeldig. Drapsofferet og den siktede mannen har vært involvert i en byggekonflikt som strekker seg tilbake til 2016.

Skal ha stoppet politiet

Advokat Per Conradi Andersen sier til TV 2 at mannen meldte seg selv til politiet. Andersen representerte mannen da konflikten kom opp for tingretten før jul.

— Han bor i Bærum og sier at han ville kjøre til Sandvika politistasjon og melde seg der. På veien dit kjørte han forbi en tilfeldig politibil som han fikk vinket til siden, sier Andersen til VG.

Siktede skal etter planen avhøres så fort som mulig. Det blir tidligst torsdag.

Dømt til å betale millionbeløp

I tingretten ble drapssiktede og hans firma dømt til å betale kvinnen 11,8 millioner kroner i erstatning for uaktsom rådgivning og prosjektledelse i forbindelse med en avtale som gjelder to byggeprosjekter.

— Det er helt sentralt å se på konflikten, sier Grete Lien Metlid i Oslo-politiet til Dagbladet.

Ifølge rettspapirene ble prosjektene bygget i strid med rammetillatelsen, og retten konkluderte med at han hadde opptrådt grovt uaktsomt.

Ankesaken var berammet til februar 2022.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS