Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Hos Too Many Prints gis nye kunstnere en sjanse til å få vist arbeidene sine. Og den lille sjappa gir deg en mulighet til å finne noe helt spesielt. Bare for deg.
I lokalene i Majorstuveien har 30 oslobaserte kunstnere og fotografer et sted hvor de kan presentere og selge kunsten sin.
Innehaver Kristian Strømme forteller at mange av kunstnerne ikke har solgt kunsten sin andre steder. Det er mangel på galleriplass og permanente utstillingsvinduer i byen.
Slik er den lille forretningen like ved Majorstua viktig for nyetablerte kunstnere i Oslo.
Først ut i butikken Too Many Pints var innehavere Kristian og Fredrik Strømmes (36) egne tegninger av kjente landemerker i Oslo.
Trykk av høyblokka på Tøyensenteret, funkishus på Skarpsno, Rådhustårnene eller Holmenkollbakken kan du få kjøpt.
— Trykkene våre av kjente bygninger i Oslo solgte bra på nett. Vi tenkte at dette stedet var perfekt for en butikk, og vi etablerte oss her. Her kan nye kunstnere få solgt bildene sine. Å komme inn her skal være som å komme inn i en godteributikk, sier Kristian.
Han forteller videre at ideen bak butikken har de to brødrene hentet fra storbyer i Europa. Siden starten på sensommeren i 2019 har Too Mant Prints har blitt en slik butikk turistene bør komme innom.
Den som ønsker et helt spesielt bilde fra Oslo, kan finne sin egen favoritt her.
— Du kan kjøpe et print fra IKEA og henge på veggen. Det ser bra ut. Men kjøper du et print her, får du i tillegg med deg historien bak bildet, hvis du vil, sier Fredrik.
Lena Ronge kommer inn i butikken. Hun spør om det finnes et bilde med et helt spesielt motiv i butikken. Bildet skal være en gave, må vite. Det tar ikke lang tid før brødrene Strømme har funnet bilder med rett motiv.
— Å, Jeg elsker denne butikken. Den har nesten blitt som en del av familien. Det er så spennende å se hva de har her, sier hun, mens Kristian Strømme ordner med ramme til bildet.
— Jeg arbeider 60 prosent som verksmester hos Fellesverkstedet i Seilduksgata. Takket være at jeg får en mulighet til å få solgt noen av arbeidene mine her, så kan jeg videreutvikle med som kunstner, sier Renate Thor (34).
Brødrene Strømme oppdaget Renate Thors bilder på Instagram, og tok kontakt med henne.
Renate arbeider med silketrykk, og det er en omstendelig prosess å komme fram til et ferdig bilde.
Fargene legges på en etter en undertrykking. Hun forteller at av og til føles det som om det er 90 prosent forarbeid og 10 prosent trykking, før hun endelig kan se resultatet.
— Her er det ingen som setter noen begrensninger om motiver eller format. Farger er jeg nøye på, sier Renate Thor.
— Det er kult, synes jeg, å ikke ha noen spesielle kunder å jobbe for i utgangspunktet. Siden butikken også er et rammeverksted er jeg heller ikke bundet opp i noen faste formater, forteller hun-
— Kommersielt arbeider jeg sikkert med helt feil motiver, men at jeg får bestemme selv er viktig, forteller Thor, som gikk ut fra Kunsthøyskolen i 2017.