Trikken er tilbake igjen i Bogstadveien søndag. Iløpet av året er også oppgraderingen ved Majorstua fullført, opplyser Sporveien.
Trikken er tilbake igjen i Bogstadveien søndag. Iløpet av året er også oppgraderingen ved Majorstua fullført, opplyser Sporveien.

- Endelig er trikken tilbake igjen på Majorstua og Frogner!

Nye trikkespor i Bogstadveien og nye og universelt utformede holdeplasser mellom Kirkeveien og Jacob Aalls gate står klare. I morgen er trikkelinjene 11 og 12 igjen tilbake på Majorstua og Frogner.

Publisert

— Endelig er trikken tilbake på Majorstuen og Frogner! Oslo skal bli verdens første hovedstad uten klimagassutslipp. Da må vi gjøre det enklere, billigere og bedre å reise miljøvennlig, for alle, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Det gjenstår fortsatt noen byggearbeider før prosjektet er planlagt ferdigstilt i løpet av fjerde kvartal 2020. Men når prosjektet som helhet er ferdig, vil trikkens linje 19 kjøre i Valkyriegata og slippe av passasjerer på holdeplassen i Kirkeveien, skriver Sporveien i en pressemelding.

30 millioner av- og påstigninger på Majorstua

Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien og leder av Oslos trikkeprogram, er opptatt av trikkens betydning for Oslo som en bærekraftig hovedstad.

— Med rundt 30 millioner av- og påstigninger årlig er Majorstuen det nest største kollektivknutepunktet i Oslo. En satsing på trikk er viktig i arbeidet med å gjøre Oslo til en miljøvennlig og bærekraftig hovedstad, sier Hellesjø.

— Vi vet at trikken har en stor plass i osloborgernes hjerter, sier Sporveissjef Cato Hellesjø.
— Vi vet at trikken har en stor plass i osloborgernes hjerter, sier Sporveissjef Cato Hellesjø.

— Vi i Sporveien gleder oss stort over å kunne tilby Oslos borgere og besøkende et effektivt og oppgradert trikketilbud. Nå kjører trikken over Majorstuen og Frogner igjen, og om ikke lenge vil vi se den første av Oslos nye trikker skinne i bybildet, sier konsernsjefen i Sporveien.

— Vi vet at trikken har en stor plass i osloborgernes hjerter. Trikken er miljøvennlig, har hyppige avganger og plass til mange om bord, legger Cato Hellesjø til.

100 år gamle rør også skiftet

På Majorstuen er anleggsarbeidene i sluttfasen, opplyser Sporveien. Trikkeinfrastrukturen er snart ferdig opprustet, det lages et nytt vendespor i Jacob Aalls gate, mellom Bogstadveien og Valkyriegata, som vil øke sikkerheten og kapasiteten i trafikknettet, og kontaktledningsanlegget til trikken oppgraderes.

Prosjektet omfatter også utskifting av over 100 år gamle vann- og avløpsrør i Bogstadveien og i kryssene mot Kirkeveien og Sorgenfrigata, for å unngå å grave i flere omganger og redusere belastningen på de som ferdes, bor og driver næringsvirksomhet i området.

Parallelt med arbeidene på Majorstuen er trikkeinfrastrukturen i Frognerveien og ved Solli plass rustet opp, og begge prosjektene vil bli avsluttet i sin helhet i løpet av fjerde kvartal 2020.

— Det har vært intensive arbeidsdager på Majorstuen gjennom hele sommeren og frem til nå, og vi ser frem til at trikken er tilbake i Bogstadveien. Oppgraderingen av Majorstuen i sin helhet er dog ikke ferdig før i fjerde kvartal, sier Per Magne Mathisen, konserndirektør for infrastruktur og prosjekter i Sporveien.

Powered by Labrador CMS